U Cluj câștigă în fața Sibiului și ajunge la cinci etape fără înfrângere în Superligă!

U Cluj merge perfect sub comanda lui Eugen Neagoe. Sâmbătă, ”alb-negrii” au învins, scor 1-0, pe Hermannstadt Sibiu, și ajung la 10 puncte reușite în ultimele cinci etape din Superligă. Disputa cu rivalii sibieni a fost una încrâncenată, cu nu mai puțin de 8 cartonașe galbene acordate de centralul partidei, din care 7 pentru clujeni! Mai mult, în min. 62, U Cluj a rămas în 10 jucători, după eliminarea lui Horșia, abia trimis în teren de Eugen Neagoe. În plin asalt al oaspeților, U Cluj a dat lovitura pe final de meci, după reușita lui Briceag, care a reluat în plasă o centrare perfectă venită din partea lui Chipciu!.

Echipele de start:

U Cluj: Iliev – Chipciu, Ilie, Ispas, Briceag – Haită, Pires, Filip – Vlădoiu, Bălan, Fulop

Hermannstadt: Muțiu – Butean, Bejan, Stoica, Opruț – Mino, Biceanu – Balaure, Petrescu, Oroian – Paraschiv

Prima ocazie aparține gazdelor, în min.4, când Bălan șutează peste poartă din marginea careului de 16 m. Meci echilibrat în primele 25 de minute, se joacă tare, cu intrări destul de dure de ambele părți. Opruț, de la sibieni, trimite primul șut pe spațiul porții în această partidă, în min.28, iar Iliev reține cu siguranță. Tot cei de la Hermannstadt șutează la poartă, în min.34, prin Biceanu, dar portarul lui U este din nou la post. Chipciu aduce prima ocazie de gol și pentru clujeni, în min.36, dar mingea trimisă cu capul trece puțin pe lângă bara porții lui Muțiu. Prima schimbare la U Cluj, în min.40: iese Vlădoiu, accidentat, intră Thiam în locul său. Final de repriză!

U Cluj începe în atac repriza secundă, și Lorand Fulop trimite cu capul pe lângă poartă, în min.52, din centrarea lui Chipciu, dar mingea trece mult pe lângă poarta sibienilor.Haită șutează puternic spre poartă, min.58, dar nici el nu reușește să prindă cadrul porții. Eugen Neagoe îl aruncă în luptă și pe Horșia, în min.60, în locul lui Haită. Cartonaș roșu pentru noul intrat în teren după doar două minute, după un fault cu talpa pe glezna lui Paraschiv! U Cluj va juca în 10 jucători în ultimele 30 de minute! Iliev respinge din vinclu după o reluare spectaculoasă a lui Petrescu, în min.68. O nouă ocazie de gol pentru Hermannstadt, în min.71: Mino Sota șutează din drop de la 20 de metri, dar balonul ocolește de puțin poarta clujeană. Alb-negrii au o scădere evidentă în joc după eliminarea lui Horșia. Dublă schimbare la U Cluj, în min.76: ies Bălan și Romario Pires, intră Bic și Purece. Sibienii insistă în atac, și Mino Sota trimite din nou pe lângă poartă, în min.81. GOOOOOOL U Cluj! Centrare perfectă a lui Chipciu, în min.83, și Briceag trimite puternic cu capul sub transversala porții lui Muțiu! 1-0! Bejan, de la sibieni, trimite cu capul peste poartă, în min.90+1. Final de meci pe Cluj Arena!

În urma acestei victorii, U Cluj urcă, provizoriu, pe locul 12 în clasamentul Superligii, cu 14 puncte, și va juca etapa viitoare, în deplasare, cu Farul Constanța.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut