U Cluj câștigă fără probleme cu FC Argeș și se îndepărtează de zona fierbinte a clasamentului

Universitatea Cluj a început cu dreptul play-out-ul SuperLigii, câștigând, pe Cluj Arena, împotriva celor de la FC Argeș, scor 2-0 (1-0). Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău a dominat meciul de la un cap la altul, în fața unei formații care nu a mai câștigat de 15 meciuri în campionat. Remacle a deschis scorul în minutul 37, iar Tescan a majorat diferența de pe tabela de marcaj la ultima fază a meciului.

Echipele de start:

U Cluj: Gorcea – Martic, Pițian, Miron, Chipciu – Remacle, Simion, Filip, Bic – Gomes, Thiam

FC Argeș: Micle – Dobrosavlevici, Turda, Constantin, Rizzi – Meza Colli, Njike – Tofan, Calcan, Koubemba – Garita

Primul șut spre poartă al meciului aparține clujenilor în min.11, prin Ze Gomes. Remacle șutează și el pe lângă buturile argeșenilor, în min.13. Calcan șutează puternic din vole, din afara careului, min.24, dar Gorcea reține în doi timpi. Ocazie uriașă de gol după reluarea cu capul a lui Martic, în min.33, dar Marius Constantin respinge de pe linia porții!. VAR verifică un posibil henț comis de fundașul de la FC Argeș! Este doar corner, nu se acordă penalty! Portarul Micle intervine fenomenal la șutul lui Remacle, în min.37! GOOOOOOOL U Cluj! Remacle împinge balonul în poarta goală, după o deviere a lui Chipciu venită în urma unui un-doi de efect cu Filip! 1-0! Reușita este verificată și la VAR, iar golul este validat în cele din urmă! Pauză pe Cluj Arena, după o primă repriză în care Universitatea a avut o posesie a mingii de 70 la sută!

Nicio modificare în cele două formații la pauză. Jocul este concentrat în spațiul de dintre cele două careuri, niciuna dintre cele două formații nu se apropie periculos de poarta adversă. Prima ocazie a reprizei vine în min.63, după șutul lui Thiam din marginea careului, mingea a fost reținută de portarul Moldovan. Thiam ratează o ocazie uriașă de gol în min.71, scăpat singur cu portarul oaspeților. Moldovan a respins in etremis reluarea atacantului Universității! Paradă de senzație a lui Gorcea, în min.78, după șutul puternic trimis de Calcan din marginea careului mare! A fost cea mai mare șansă de gol a piteștenilor din acest meci. Dublă schimbare făcută de Ioan Ovidiu Sabău, în min.80: ies de pe teren Remacle și Filip, intră Goranov și Oancea. Este înlocuit și Ze Gomes, în min.86, a intrat în locul său Tescan. Min.90: intră și Bălan, la Universitatea Cluj, în locul lui Thiam. GOOOOOOOOL U Cluj! Tescan șutează pe colțul lung, fără speranță pentru Moldovan, în al cincilea minut al prelungirilor! 2-0! Final de meci pe Cluj Arena!

În etapa a doua din play-out, U Cluj va juca, în deplasare, cu UTA Arad. Meciul se va juca sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 12.00.

Sandu Mureșan

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut