U Cluj a trecut cu bine și de meciul cu Universitatea Craiova

U Cluj a remizat, scor 1-1, cu CS Universitatea Craiova, în etapa a doua a Superligii, într-o partidă desfășurată duminică seara la Mediaș. Fotbaliștii lui Erik Lincar au dominat categoric prima parte a meciului, reușind să deschidă scorul chiar din minutul 6, prin Ioan Filip, ratând, de asemenea, mai multe oportunități uriașe de a se desprinde pe tabela de marcaj. Oltenii au echilibrat meciul în repriza a doua, reușind egalarea în min.64, prin Papp. U Cluj trece cu bine, astfel, de începutul de sezon, în care au jucat cu cele două echipe de pe podium anul trecut, FCSB și Universitatea Craiova.

U Cluj a început meciul cu: Gorcea – R. Romeu, Ilie, Ispas, Pârvulescu – Remacle, R. Pires, I. Filip – Chipciu, Ad.Bălan, Ely Fernandes

Partida începe cu o ocazie a oaspeților, însă Markovic nu ajunge la mingea trimisă excelent în fața porții de către Andrei Ivan. La faza imediat următoare, însă, U Cluj reușește să deschidă scorul, min.6, prin Ioan Filip, care a reluat sub transversală din marginea careului de șase metri! 1-0! Clujenii joacă mereu pe atac, și au, în min.10, o nouă ocazie de gol prin Chipciu, însă portarul Craiovei scoate de la colțul lung. Asaltul Universității la poarta Craiovei continuă, și, în min.17, Remacle șutează în plasa laterală. Oaspeții își aduc aminte că mai trebuie să și atace, dar Markovic, min.30, trimite mult pe lângă poartă. Bălan șutează puternic la poartă, în min.38, dar mingea este blocată în ultimul moment de Screciu. Filip are șansa ”dublei, în min.45, dar lovitura sa de cap trece puțin pe lângă poarta oaspeților. Pauză la Mediaș, U Cluj conduce cu 1-0, după o repriză dominată cu autoritate în fața formației clasate sezonul trecut pe locul 3 în campionat.

Foto: U Cluj

Echipa lui Laszlo Balint, care a făcut trei modificări în echipă la pauză, are prima sa ocazie mare de gol, în min.49, după reluarea cu capul a lui Găman după un corner executat de pe partea dreaptă, balonul a trecut însă peste transversala porții lui Gorcea, ieșit neinspirat la intercepție. Chipciu are șansa golului, în min.58, Lazar scoate de la vinclu, însă tușierul a ridicat fanionul pentru un offside la mijlocașul Clujului. Craiova atacă mai mult, și reușește golul egalizator prin Paul Papp, în min.64, care a reluat în plasă cu capul în urma unei lovituri de colț! 1-1! U Cluj răspunde prin Ely Fernandez, în min.69, însă șutul său nu prinde cadrul porții lui Lazar. Prima schimbare la U Cluj, în min.70. Erik Lincar îl scoate pe Remacle, și-l introduce pe Florin Purece, la debutul său în tricoul ”alb-negru”. Iese și Roberto Romeo, accidentat, în min.74, înlocuit de Baravykas, și el la primul meci pentru U Cluj. Dublă schimbare făcută de Erik Lincar, în min.85: ies Chipciu și Bălan, intră Boiciuc și Briceag. Florin Ilie trimite din voleu pe lângă poartă, în min.89. Final de meci la Mediaș: 1-1!

În etapa următoare, U Cluj se va deplasa la Pitești pentru meciul cu FC Argeș, ce se va desfășura vineri.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut