U Cluj a transferat un fundaș cu șapte selecții în naționala Bulgariei

U Cluj și-a acoperit postul de fundaș stânga cu un jucător bulgar în vârstă de 30 de ani, a cărui semnătură a fost obținută luni, cu câteva ore înainte de încheierea perioadei de transferuri.

Ivan Goranov a ajuns, la 13 ani, la academia celor de la CSKA Sofia, iar la 18 ani  a debutat la Levski Sofia într-un meci din prima ligă.

În pauza de iarnă a sezonului 2013/2014, Goranov a ajuns la Litex Lovech, iar la începutul sezonului 2016/2017 a jucat pentru Lokomotiv Plovdiv, unde a evoluat timp de un sezon.

În vara anului 2017, jucătorul a revenit la Levski Sofia. În primul sezon a reușit să marcheze două goluri și să ofere două pase decisive în cele 36 de partide în care a jucat. Forma bună a continuat și în anul următor, când a devenit căpitanul celor de la Levski și a evoluat în 33 de partide, contribuind cu patru pase decisive. Evoluțiile constante din sezonul 2019/2020, când a bifat 37 de meciuri, cu două goluri marcate și trei assist-uri, i-au adus lui Ivan Goranov primul transfer internațional.

În august 2020, fundașul stânga bulgar semna cu Charleroi în primul eșalon din Belgia, însă a revenit la Levski la începutul sezonului 2021/2022 sub formă de împrumut, câștigând Cupa Bulgariei pentru a doua oară.

La începutul acestui sezon, noul jucător al Universității ajungea de la Charleroi la PAS Lamia în prima ligă din Grecia. A strâns 20 de prezențe în tricoul formației elene în turul campionatului.

Ivan Goranov a debutat în prima reprezentativă a Bulgariei pe 6 septembrie 2018 într-o victorie din UEFA Nations League cu Slovenia. În total, fundașul stânga are șapte selecții pentru naționala țării vecine, șase dintre acestea fiind în meciuri oficiale.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut