”U” Cluj a scos un punct pe terenul Petrolului, dar merita mai mult

”U” Cluj a mers la Ploiești cu gândul să răpună liderul, așa cum declara Erik Lincar înaintea partidei. A fost ca la război pe teren, cu intrări bărbătești și nervi cu carul, dar și cu un ”U” care merita din plin victoria în fața Petrolului. N-a fost deloc un meci pe care să dorești să-l revezi, dar unul cu adevărat frustrant pentru ”șepcile roșii”, care au arătat o organizare puternică și un nivel al jocului peste cel arătat de gazde. Petrolul a jucat mai mult cu gândul la a nu pierde, la a-și păstra cele șapte puncte în fața clujenilor. N-a fost spectacolul așteptat, dar acesta a fost asigurat de cei 15 mii de spectatori care au asistat la meci, printre care s-a remarcat și o destul de numeroasă galerie a clujenilor.

Meciul a început cu un Erik Lincar extrem de agitat pe bancă. Se joacă tare, dar numai în zona dintre cele două porți, nicio ocazie de gol în primul sfert de oră. Petrolul devine mai periculoasă, iar, în min.19, Sergiu Pîrvulescu de la gazde ratează de puțin reluarea spre poarta lui Gorcea, presat de tizul său de la ”U”.

O fază controversată în min.38: Tescan se opune degajării portarului, iar acesta intră ca un berbece în capul atacantului clujean, acesta cade, însă amândoi văd cartonașul galben. Nu mai urmează nimic notabil, nici măcar în privința ocaziilor de gol, iar repriza se încheie așa cum a și început, 0-0.

Clujenii încep în forță repriza a doua, iar în min.48 are prima ocazie mare de gol prin Tescan, însă șutul puternic al acestuia din afara careului este prins de goal-keeperul gazdelor. Peste doar alte două minute, Ely Fernandes putea deschide scorul, însă lovitura sa puternică de cap a trecut milimetric pe lângă bară.

Foto: FC Universitatea Cluj

Erik Lincar e tot mai agitat pe bancă, iar în min.57 vede cartonașul galben pentru proteste repetate la adresa arbitrului, urmat peste un minut de Ely Fernandes. În min.64, ”U” primește o lovitură liberă de la 18 m, după un fault asupra lui Tescan, însă Ely Fernandes trimite la un metru peste poarta ploieștenilor. Clujenii zburdă pe teren, și în min.72 își crează o nouă ocazie mare de gol, însă șutul lui Hofman din afara careului este scos spectaculos de sub bară de portarul Petrolului. Florin Ilie încearcă să obțină un penalty un minut mai târziu, însă se alege doar cu un cartonas galben pentru simulare.

Cu un sfert de oră înainte de finalul meciului, Lincar îi aruncă în luptă pe Dobrescu, aflat la debutul în tricoul lui ”U”, Vali Alexandru și Haită, iar ploieștenii au, în min.76, prin Dyara prima ocazie adevărată în meci, dar lovitura de cap a acestuia ocolește poarta lui Gorcea.

Petrolul nu mai trece de jumătatea terenului, părând că e mai interesată de păstrarea celor șapte puncte avans, clujenii par și ei epuizați de efort, astfel că partida se încheie nedecis, 0-0, iar pentru clujeni urmează deplasarea de la Slobozia, din 2 aprilie, în etapa a doua a play-offului.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut