U Cluj a răpus UTA pe teren propriu. Sabău: ”Rezultatul ne dă încredere!”

Universitatea Cluj a învins-o pe UTA Arad cu scorul de 1-0 (0-0), vineri, în deplasare, într-o partidă din etapa a noua a Superligii de fotbal.

Unicul gol al partidei a fost reuşit de Daniel Popa (71), după un şut al lui Gabriel Simion respins de portarul Florin Iacob. ”U” Cluj a jucat din min. 80 în zece oameni, după ce Alexandru Cîmpanu, aflat la meciul său de debut pentru ”şepcile roşii”, a fost eliminat din cauza faptului că l-a scuipat pe Denis Dumitraşcu. Gazdele au avut ocazii bune prin Cătălin Carp (21) şi Claudiu Micovschi (60), în timp ce ”U” a ratat prin Ovidiu Bic (45), portarul, Iacob respingând în bară.

”U” venea după cinci meciuri fără victorie în Superligă, trei egaluri şi două eşecuri. Ambele victorii ale clujenilor au venit în deplasare în acest sezon. ”U” nu o mai învinsese pe UTA în deplasare în prima ligă din 26 noiembrie 1994, când câştiga cu 2-0.

Echipele de start:

UTA: Fl. Iacob (cpt.) – Diogo Rodrigues, Stolnik, Carp, Abeid – Freitas, Fabry, Marku – R. Pop, Cooper, Micovschi

U Cluj: Gorcea – Peteleu, Masoero, B. Mitrea, Vătăjelu – Bic (cpt.), Doukoure, Simion, Cîmpanu – D. Popa, I. Stoica

Cele două echipe s-au întâlnit de 66 de ori în principala competiţie internă, de 31 de ori s-au impus arădenii, de 22 de ori a câştigat ”U”, iar alte 13 partide s-au terminat la egalitate.

Sabău: ”Mi-a plăcut mult echipa”

„Mi-a plăcut mult echipa. Am avut curaj să jucăm. Am ținut de minge, am avut răbdare, concentrați permanent. Am simțit că UTA va încerca să plece pe contraatac. Acolo am fost foarte reactivi. E o satisfacție, rezultatul ne dă încredere.

A trebuit să improvizez, Ovidiu Bic a fost căpitan, trebuie să poarte echipa spre victorie. E un jucător care se sacrifică întotdeauna pentru echipă, ofensiv și defensiv.

O victorie care dă încredere. Ceea ce mi-a plăcut foarte mult e că avem stare de spirit, calitate individuală. În scurt timp vom arăta foarte, foarte bine

Îi fac să se simtă importanți. Încerc să comunic foarte mult, să le înțeleg ofurile, de ce au nevoie. Le transmit că pot comunica orice cu mine, să nu fie crispați. E vorba despre plăcerea de a juca fotbal, e o meserie frumoasă, bine plătită. Asta le-am transmis. Avem mult de lucrat, e o victorie meritată și atât. Chiar dacă și ei au avut ocazii. Sunt o echipă mai omogenă, împinsă și de public. Au fost câteva momente-cheie în care am suferit”, a spus antrenorul Universității Cluj, după victoria de la Arad.

”De când a venit Mister s-au schimbat foarte multe. Vă asigur că așa este. Eu, necunoscându-l pe Mister dinainte, aveam o altă impresie. Însă, de când a venit, mie mi s-a schimbat percepția despre fotbal.

A venit cu încredere foarte mare în noi. Știe că suntem jucători cu potențial și locul nostru nu era tocmai acolo în clasament, pentru că am avut meciuri în care puteam să luăm trei puncte. Ne bucurăm de victoria aceasta, a fost una muncită.

Astăzi ne-a transmis Mister că nu trebuie să luăm gol. Cred că 70-80 de minute am dominat partida. După ce am rămas în inferioritate ne-a fost mai greu. Am suferit, am avut și noroc. Ne așteaptă niște etape grele”, a spus și Vătăjelu, fundașul stânga al clujenilor, la finalul meciului.

În urma victoriei de la Arad, U Cluj a urcat, provizoriu, până pe locul 8 în clasamentul SuperLigii, și va juca etapa viitoare, pe Cluj Arena, cu CS Universitatea Craiova.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut