U Cluj a pierdut dramatic Cupa României!

Dramatism până în ultima secundă a finalei Cupei României, pierdută de Universitatea Cluj după executarea a 14 lovituri de departajare! Niczuly a fost eroul celor de la Sepsi, apârând trei dintre penalty-urile executate de clujeni. A fost 0-0 după 90 de minute și încă 30 de minute de prelungiri, după o partidă atractivă doar în prima repriză, când U Cluj a trimis de două ori mingea în bară!

Echipele de start:

Sepsi: Niczuly – D. Ciobotariu, Bălașa, Ninaj, Dumitrescu – C. Matei, N.Păun, J. Rodriguez, Ștefănescu – Rondon, Safranko
Rezerve: Began, M. Tamas, I, Gheorghe, Tudorie, Junior, Ispas, Aganovic, Dimitrov, Varg

U Cluj: Gorcea – Martic, Miron, Pițian, Chipciu – G.Simion – D. Nistor, Remacle, I.Filip, Bic – Thiam

Aproape 12 mii de spectatori pe stadionul municipal din Sibiu, marea majoritate sunt suporteri ai ”Șepcilor roșii”. Sepsi are prima ocazie de gol în chiar primul minut prin Safranko, dar șutul acestuia este reținut cu siguranță de Gorcea. Început de meci mai bun al celor de la Sepsi, care ratează din nou în min.5, la reluarea lui Matei, mingea fiind blocată excelent de Pițian. Ocazie mare de gol pentru Ciobotariu, în min.6, care reia cu capul pe lângă poartă dintr-o poziție ideală de gol. În min.10, Ștefănescu trage din prima, dar mingea nu prinde cadrul porții clujenilor.  O nouă șansă de gol irosită de Rondon, în min. 13, care trimite peste poartă cu capul. Prima oportunitate de gol a celor de la U vine în min.22, dar Chipciu reia defectuos și mingea ajunge în peluză. Thiam nimerește bara porții lui Niczuly, în min.25! Pătrundere spectaculoasă a lui Thiam, în min.29, dar mingea se oprește în plasa laterală. ”Alb-negrii” au mai mult curaj, și ratează cea mai mare de gol de până acum a finalei prin Nistor, în min.33, al cărui șut pe colțul lung lovește bara porții! U Cluj domină finalul de repriză, iar Thiam trimite pe lângă poartă din lovitură liberă de la 22 de metri, min.43. Sepsi are și ea o ocazie uriașă de gol în primul minut al prelungirilor, la șutul din întoarcere trimis de Șafranko din mijlocul careului respins cu o paradă extraordinară de Gorcea de sub transversală! Pauză în finala Cupei.

Nicio schimbare făcută la pauză de Ioan Ovidiu Sabău în echipa sa. În min.51, șutul lui Aganovic este respins în corner de unul dintre fundașii Universității. Din corner, Safranko trimite puternic cu capul, dar Gorcea reține pe linia porții! Ocazie imensă de gol pentru Sepsi, în min.52! Show pirotehnic făcut de suporterii lui U Cluj pe stadionul sibian. Centrare bună trimisă de Matei, în min.71, dar Gorcea reține pe linia careului mic. O repriză a doua mult mai săracă în ocazii de gol. Prima schimbare la U Cluj vine abia în min.80: intră Ze Gomes în locul lui Pițian. Nimic de semnalat până la finalul celor 90 de minute, astfel că finala Cupei României întră în prelungiri!

Tudorie reia cu capul din mijlocul careului, în min.96, dar mingea trece peste poarta lui Gorcea. Dublă schimbare făcută  de Ioan Ovidiu Sabău, în min.99: intră Ely Fernandes și Tescan, înlocuindu-i pe Remacle și Thiam. Ocazie uriață de gol irosită de U Cluj, în min.103, la pătrunderea lui Tescan al cărui șut este respins cu dificultate de Niczuly, mingea a juns la Ely Fernandes dar acesta a fost blocat în momentul șutului de doi fundași ai lui Sepsi. Nistor trimite pe lângă poartă în min.105, și e finalul primei reprize a prelungirilor. Min.118: corner exceutat de Niator, dar Pițian nu reușește să lovească bine balonul, care trece departe de poarta celor de la Sepsi.

Câștigătoarea finalei va fi decisă la loviturile de departajare!

Varga, gol: 1-0 pentru Sepsi!

Chipciu, gol: 1-1!

Rodrigues, ratare – apără Gorcea!

Bic, gol: 2-1 pentru U!

Tudorie, gol: 2-2!

Tescan, gol: 3-2!

Gheorghe, gol: 3-3!

Ely Fernandes, ratare – apără Niczuly!

Ștefănescu, gol: 4-3 pentru Sepsi!

Nistor, gol: 4-4!

Aganovic, șutează peste poartă!

Ze Gomes, ratare!!!!!

Tamas, gol: 5-4 pentru Sepsi!

Martic, ratare – apără Niczuly!!!!

Sepsi câștigă finala Cupei României cu 5-4 după penalty-uri!

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut