U-BT Cluj, vechea și noua campioană a României la baschet masculin

Baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania Cluj-Napoca au câștigat meciul patru al seriei cu CSO Voluntari din finala Ligii Naționale de baschet masculin, scor 85-74, și au devenit campioni ai României pentru al doilea an consecutiv.

Voluntariul a câștigat primul sfert cu 18-12, după un joc cu mult mai bun decât cel din partida precedentă. Clujenii au dominat următoarele 10 minute, reușind să reducă avantajul gazdelor la doar trei puncte. Scor 40-37 la pauză.

Elijah Stewart, de la U-BT, a fost principalul marcator al primei reprize, cu 14 puncte reușite, toate din acțiune.

Patrick Richard egalează la 42, min.2, după cinci puncte consecutive reușite pentru echipa sa, care trece la conducere, 43-44, după coșul lui Stipanovic, în min.3. Badiu și Thompson duc Voluntariul la patru puncte în fața Clujului, 48-44, min.4. Vlad Moldoveanu face 52-46, după două aruncări libere. Elijah Stewart face a patra greșeală personală și este trimis pe bancă de Silvășan, în timp ce gazdele se distanțează la nouă puncte, scor 57-48,.min.7, cea mai mare diferență de scor de-a lungul meciului. Sfertul trei se încheie cu 61-58 pentru Voluntari.

U BT începe foarte bine sfertul patru, iar Patrick Richard își duce în avantaj echipa, cu o aruncare de la distanță, 61-63. Gazdele revin iar în avantaj, 65-63, prin Vasiliauskas. Stipanovic duce U-BT din nou în avantaj, cu șase minute înainte de final, 65-67. Clujenii se distanțează la patru puncte diferență, prin reușita lui Bircevic, 65-69. Final extrem de tensionat. Dustin Hogue este irezistibil, iar U-BT Cluj conduce cu șapte puncte, 67-74, cu trei minute înainte de fluierul final! Mihai Silvășan cere time-out! Bircevic înscrie de la distanță, iar clujenii sunt tot mai aproape de un nou titlu, 68-77, când mai sunt două minute. Elijah Stewart părăsește terenul după a cincea greșeală personală. Gazdele se precipită și greșesc în atac, iar Patrick Stewart înscrie de ”trei”. Explozie de bucurie pe banca clujenilor, care au zece puncte avans înainte de intrarea în ultimul minut, scor 72-82. Richard înscrie două aruncări libere, și sunt 11 puncte în față pentru U-BT, cu 23 de secunde până la final. Nu se mai poate întâmpla nimic, iar U-BT câștigă al șaptelea titlu de campioană națională, al doilea consecutiv, după performanță uluitoare din Basketball Champions League, unde a ajuns la un pas de final-four-ul competiției!

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut