U-BT Cluj s-a calificat în finala Ligii Naționale de Baschet

U-Banca Transilvania Cluj s-a calificat, joi, în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce a câștigat și a treia partidă din seria semifinalei cu FC Argeș. În primul joc, trupa lui Mihai Silvășan s-a impus cu scorul de 98-73. Ulterior, alb-negrii i-au depășit pe adversari cu 113-68, ambele partide având loc în Sala Polivalentă din Cluj.

Sfertul 1 a început echilibrat, argeșenii reușind să țină piept clujenilor, scor 13-13 min.4. Bircevic și Stepanovici fac însă diferența de tabela de marcaj, care arăta 13-21 pentru U BT, în min.6. Cu două minute înainte de final, Grasu înscrie cinci puncte consecutive pentru U și duce scorul la 13-28, cea mai mare diferență de la începutul partidei. Watson încheie primul sfert cu un coș de 2 puncte, iar U-BT are 11 puncte avans, 19-30.

Al doilea sfert începe din nou cu argeșenii în prim-plan, care reușesc să reducă diferența la doar cinci puncte, scor 25-30, în min.2. Clujenii fac însă spectacol pe parchetul Sălii George Ziguli din Pitești, recuperează minge după minge și nu ratează aproape nimic de sub panou, distanțându-se la 18 puncte în min.5, 27-45. Diferența crește la 20 de puncte, 32-52, după două aruncări libere reușite de Bircevic, în min.7. Sfertul se încheie cu 40-56 în favoarea Clujului, care a avut trei jucători cu câte 8 puncte înscrise până la pauză, Brown, Stepanovici și Bircevic, și un număr de 23 de recuperări reușite.

Clujenii controlează și sfertul al treilea, și fac spectacol prin Elijah Stewart, Bircevic și Stepanovici, iar scorul arată 49-70, în min.5. Argeșenii, lipsiți și joi de aportul celor patru jucători străini de bază, nu reușesc să facă față iureșului impus de U-BT, rezumându-se mai mult la aruncări de la distanță. Sunt din nou peste 20 de puncte în favoarea favoriților din această semifinală, 53-77 în min.8. Kuti înscrie două puncte în ultima secundă, iar cu zece minute înainte de final, U-BT conduce cu 57-81.

Mihai Silvășan îi folosește în sfertul patru și pe tinerii Pașca și Lăpuște, dar cu toate acestea clujenii se distanțează constant pe tabelă, 65-93, în min.5. U-BT face ”suta” prin Lăpuște, cu două minute înainte de final, 68-101. Scor final 72-101, în urma unei conffruntări câștigate de campioana en-titre fără să forțeze.

În cealaltă serie, CSO Voluntari s-a calificat în premieră în finala Ligii Naționale de baschet masculin, după ce a învins-o pe vicecampioana CSM CSU Oradea cu scorul de 85-79 (15-20, 16-20, 32-21, 22-18), miercuri, pe teren propriu, în al treilea meci al semifinalei.

Finala se va disputa tot după sistemul ”trei din cinci”, clujenii vor evolua pe teren propriu în primele două partide, prima confruntare urmând să aibă loc peste o săptămână.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut