U BT Cluj revine în fruntea Ligii Naționale după victoria de la Ploiești

Campioana țării, U BT Cluj a câștigat, joi, partida disputată la Ploiești, cu Petrolul, scor 92-97, contând pentru etapa a 28-a a Ligii Naționale de baschet masculin.

Baschetbaliștii clujenii au început bine primul sfert al meciului, și aveau un avans de cinci puncte în min.2, scor 0-5. Gazdele, aflate pe locul 9 în clasament, au încercat să țină piept mai valorosului adversar, dar în min.7, Stewart a înscris de trei puncte, iar U s-a desprins la o diferență de 9 puncte pe tabelă, scor 14-23. În ultimele două minute, Petrolul revine spectaculos în joc, reușește un neașteptat 9-0 și preia conducerea pe tabelă, 25-23, în ultimul minut.

Sfertul doi începe, ca și primul, cu un 5-0 pentru clujeni, puncte reușite de impecabilul Bircevic, iar U BT trece din nou în avantaj. Gazdele fac un joc bun în continuare, recuperează bine în apărare, și preiau iar conducerea pe tabelă, 36-35 în min.6. Stipanovic își duce echipa din nou în avantaj, 38-39, după care își intră în rol Stewart care reușește șase puncte consecutive. Jocul clujenilor nu e foarte strălucit în apărare, fapt care le permite jucătorilor de la Petrolul să se țină scai de campioana României, iar scorul după prima jumătate a meciului este 46-49 în favoarea celor de la U BT.

Sfertul trei  începe din nou bine pentru echipa antrenată de Mihai Silvășan care pune opt puncte în fața adversarilor, prin reușita lui Morgan Hogue, scor 48-56 în min.3. U BT nu se poate însă desprinde decisiv pe tabelă, mai mult gazdele ajung la un singur punct de campioni, 61-62 în min.7, și chiar egalează la 64 cu două minute înainte de finalul sfertului. Silvășan face schimbare după schimbare, dar gazdele trec în avantaj, 71-67, după o reușită de la distanță a lui Popa. Bircevic reduce din diferență, iar sfertul trei se încheie cu Petrolul în avantaj, 71-69.

Ultimele zece minute încep cu un forcing al campionilor, care trec din nou în avantaj după reușitele lui Guzman și Hogue, 71-73. Nu a fost însă de ajuns, pentru că Petrolul nu renunță, iar Watson își duce echipa în avantaj, 76-75 în min.4. Stipanovic este însă de neoprit, iar acest lucru se vede și pe tabelă, 79-84 pentru U BT cu cinci minute înainte de final. Jucătorii gazdă recuperează din nou bine în apărare, și egalează la 86 prin Jordan, după o aruncare de la distanță, și conduc iar pe tabelă, 90-89, în min.8. Finalul e pe muchie de cuțit. Clujenii revin în avantaj în ultimul minut, și câștigă, până la urmă, partida cu 92-97!

În urma acestei victorii, U BT Cluj revine în fruntea Ligii Naționale, devansând cu un punct CSO Voluntari, echipă care are și o partidă în plus disputată.

Pentru baschetbaliștii clujeni urmează marea confruntare de marți, cu Ludwigsburg, din manșa decisivă a sferturilor de finală ale Basketball Champions League.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut