U-BT Cluj, lider incontestabil în Liga Națională de baschet masculin

Campioana României U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a câștigat, scor 85-72, partida disputată sâmbătă seara, în Sala Polivalentă, cu CSM Baschet Petrolul Ploieşti.

De la învingători s-au remarcat Leonardo Meindl (16 puncte), Andrija Stipanovic (12 p, 5 recuperări, 5 pase decisive), Kasey Juwan Shepherd (10 p, 5 pd), Emanuel Căţe (10 p, 5 rec) şi Patrick Neal Richard (11 p). Matija Milin a fost MVP-ul ploieştenilor, cu 18 p, 6 rec.

Într-un alt meci, vicecampioana CSO Voluntari a trecut de CS Dinamo Bucureşti cu 80-78, după prelungiri, după ce Dinamo a avut 78-76 când mai erau 89 de secunde.

”Un meci în care nu am fost foarte concentrați în prima parte. Nu am fost deloc mulțumiți de atitudinea arătată. Am început altfel repriza a doua și ne-am impus. Mergem mai departe, ne bucurăm că nu s-a accidentat nimeni și că am obținut o nouă victorie în Liga Națională. Acum ne gândim doar la meciul cu JL Bourg, care este foarte important. Akos Szentkuti a jucat bine, arată multă maturitate pentru vârsta lui și pot să mă bazez pe el. Și-a câștigat minutele la antrenamente și mă bucur că a profitat de ele, jucând bine, ” a spus Mihai Silvășan, antrenorul de la U-Banca Transilvania, la finalul partidei.

”Îmi place mult aici. M-am integrat bine între băieți și înțeleg cerințele antrenorului, care este foarte bun. Cred că avem potențialul să construim ceva frumos. Trebuie doar să jucăm împreună și să creștem tot împreună. Astfel, există șanse să obținem rezultate mărețe în EuroCup și apoi să câștigăm campionatul. În prima repriză a meciului am fost prea concentrați să înscriem, apoi antrenorul ne-a transmis indicațiile necesare pentru a pune stăpânire pe meci. Am jucat primul meci acasă, iar fanii de aici sunt cei mai frumoși pe care i-am întâlnit în toată cariera mea”, a declarat și Kasey Shepherd, jucătorul echipei clujene.

Clasament Conferinţa A:
1. U-BT Cluj 25 puncte (13 jocuri)
2. Rapid Bucureşti 21 (12)
3. CSM Petrolul Ploieşti 21 (13)
4. SCM ”U” Craiova 19 (12)

Sandu Mureșan

Foto: U-BT Cluj

 

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut