U-BT Cluj, duel cu o echipă din Germania pentru un loc în semifinala Ligii Campionilor

U-BT Cluj, prima formație din baschetul românesc calificată în sferturile Ligii Campionilor, și-a aflat, vineri, adversara din această fază a competiției. Astfel, campioana României va evolua contra celor de la Riesen Ludwigsburg, din Germania, pentru obținerea unui loc în final-four-ul Champions League.

Riesen Ludwigsburg a ajuns în semifinalele Ligii în sezonul 2017/2018, unde a terminat pe locul patru, și a cucerit titlul de vicecampioană a Germaniei în sezonul 2019/2020. În acest sezon din Bundesliga, Ludwisburg se află pe trei, cu 17 victorii și 7 înfrângeri.

Sferturile de finală ale Ligii Campionilor la baschet masculin se vor desfășura în sistemul cel mai bun din trei meciuri. Prima partidă se va desfășura pe 5 sau 6 aprilie, la Cluj, următoarea în Germania pe 12 sau 13 aprilie, iar meciul decisiv, dacă va fi cazul, va avea loc pe 19 sau 20 aprilie, la BT Arena.

Final four-ul Champions League va avea loc la Bilbao, în Spania, în perioada 6-8 mai.

U-BT Cluj este debutantă în Champions League și a reuşit să câştige Grupa K din optimi, în fața spaniolilor de la Unicaja Malaga şi a belgienilor de la Filou Oostende.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut