U BT Cluj câștigă dramatic în fața Craiovei, și se distanțează în fruntea LNBM

Campioana României, U BT Cluj-Napoca, și-a consolidat prima poziție în Liga Națională de Baschet Masculin, după victoria repurtată marți după amiază în Sala Polivalentă din Cluj, în fața ocupantei locului cinci din clasament, SCMU Craiova.

Campioana României a început în forță primul sfert, și conducea în min.3 cu 7-2, cu cinci puncte reușite de căpitanul Patrick Richard. Craiovenii echilibrează disputa, și egalează la 9 în min.6, ba chiar i-au conducerea pe tabela de marcaj în min.7, scor 11-12, după un alley-oop reușit de Hawley. Colceag egalează la 15 în min.8, iar Bircevic, înscrie de la distanță pentru 21-18 în favoarea Universității. Sfertul se încheie cu 21-19 pentru U BT în fața unei echipe arțăgoase a Craiovei.

Al doilea sfert începe cu Craiova mai concentrată și mai atentă la recuperări, iar aceasta trece din nou în avantaj pe tabelă, scor 26-27 în min.3. Watson, de la clujeni, își intră în rol cu două reușite de trei puncte consecutive, iar U BT preia conducerea cu 32-27. Kuti, Grasu și Stipanovic țin Craiova la distanță, iar scorul devine 41-34, cu două minute înainte de pauză. Craiova se ține ca un scai de campioana României, iar sfertul doi se încheie cu același scor 21-19, 42-38 la total.

Bircevic începe sfertul trei cu o aruncare perfectă de  trei puncte, iar clujenii se distanțează din nou la șapte puncte diferență, scor 45-38. Stipanovic face recital și U BT conduce la opt puncte, cea mai diferență din joc, scor 50-42, în min.2. U BT se distanțează la 9 puncte în min.8, iar sfertul se încheie cu 71-65.

Ultimele zece minute încep cu opt puncte reușite de Kuti și scorul devine 78-68, în min.3. Craiova revine din nou în joc după reușitele lui Robinson și Franklin, iar tabela arăta 78-73 cu cinci minute înainte de final. Bircevic mărește din nou avantajul lui U BT la 83-76 în min.6. Hawley, cel mai bun jucător al Craiovei aduce echipa sa la doar un punct diferență, 83-82, oaspeții reușind chiar să treacă în avantaj, 83-85, în min.7, după o aruncare perfectă de la mare distanță a aceluiași Hawley. Finalul e pe muchie de cuțit, se face 92-90 cu 17 secunde înainte de fluierul final, iar antrenorul Craiovei solicită time-out. Franklin egalează cu două aruncări libere, cu cinci secunde înainte de final, și e rândul lui Silvășan să ceară time-out. Scorul rămâne 92-92 și se intră în prelungirile de cinci minute! Bircevic înscrie patru puncte pentru 96-92 în chiar debutul din over-time. Brown duce pe U BT în avantaj, 99-96 cu 19 secunde înainte de expirarea timpului regulamentar. După un final electrizant, Clujul câștiga partida cu 100-97!

Principalii marcatori ai partidei: Bircevic, 27 puncte, P.Richard, 17 puncte, și Kuti, 16 puncte, de la U BT Cluj, respectiv, Hawley, 35 puncte, și Franklin, 16 puncte, de la Craiova.

În urma acestei victorii, U Banca Transilvania Cluj se menține pe locul 1 în ierarhia Ligii Naționale, cu 56 de puncte, cu 27 de victorii și doar două înfrângeri, urmată de CSO Voluntari, cu 52 de puncte.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut