U-BT Cluj calificare lejeră în turneul Final 8 din Cupa României. Silvășan: ”Este doar începutul!”

Campioana României la baschet masculin U-BT Cluj a defilat în grupa de calificare, de la Oradea, și s-a calificat fără nicio emoție la turneul Final 8 al Cupei României, după ce a câștigat grupa preliminară de la Oradea. Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au învins lejer ambele combatante din grupă: CSM Oradea și Dinamo București.

În primul meci, clujenii au învins-o pe CSM CSU Oradea cu scorul de 87-67, vineri, într-o reeditare a finalei campionatului trecut. Deţinătoarea titlului a câştigat fără emoţii, condusă de Dennis Jerome Seeley Jr, 18 puncte şi 3 pase decisive. De la clujeni s-au mai remarcat Bryce Jones, 14 p, 6 recuperări, Emanuel Căţe, 13 p, 8 rec, şi Mihai Măciucă, 13 p, 3 rec, 3 pd.

În a doua partidă din grupele Cupei, sâmbătă, de la ora 19.00, U-BT Cluj a trecut și de Dinamo Bucureşti cu 88-65. De la U s-au remarcat Jarell Alexander Eddie, cu 17 puncte, 5 recuperări, Karel Guzman Abreu, 12 p, Emanuel Căţe, 11 p, 6 rec, 3 pase decisive, Bryce Jones, 11 p, 3 rec, 4 pd.

Mihai Silvășan: ”Am început promițător sezonul”

”Mă bucur că am obținut a doua victorie concludentă în acest turneu și implicit ne-am calificat în Final 8. Acesta era și obiectivul, evident. Mă bucur că nu avem accidentări și că am început promițător sezonul. Este doar începutul, asta le-am transmis și băieților și trebuie să muncim în continuare. Luăm pas cu pas fiecare meci. Contează mai puțin ce jucători înscriu și cred că m-am făcut bine înțeles în fața lor, când le-am transmis că cea mai importantă este echipa. Această atitudine trebuie să existe în lotul nostru. Astăzi poate ieși în evidență un jucător, mâine poate fi altul. La fel, azi poate evolua un jucător 5 minute și în meciul următor să joace mult mai mult. Important e ce facem ca echipă și ce soluții găsim împreună pentru a câștiga”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul celor de la U-BT la finalul turneului de la Oradea.

Cele opt echipe calificate în urma meciurilor din grupe vor continua lupta pentru trofeu în cadrul Final 8 CRBM, sezonul 2023-2024, turneu care se va disputa in perioada 13-17 februarie 2024, iar o zi mai târziu, pe 18 februarie, este programat All-Star Game 2024.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut