U-BT Cluj a pierdut dramatic la debutul în EuroCup

U-BT Cluj a pierdut, în Franța, primul meci din actuala ediție a 7Days EuroCup. Sportivii antrenați de Mihai Silvășan au fost învinși  de JL Bourg la o diferență de doar trei puncte, scor 88-85 (18-14, 18-18,25-19, 26-34), în partida inaugurală a grupei.

Primul sfert a fost dominat de francezi, care s-au desprins și la 7 puncte de clujeni, dar la finalul celor 10 minute tabela arăta 18-14. Situația a fost identică și în sfertul doi, francezii jucând perfect în faza de atac. U-BT a echilibrat din nou disputa înaintea pauzei, astfel că diferența era de cinci puncte după 20 de minute de joc, 37-32.

Emoțiile debutului în EuroCup s-au risipit după pauză, iar echipa campioană a României a egalat la 44. Răspunsul celor de la Bourg nu a întârziat să apară, iar diferența a crescut din nou pe tabelă, 57-49 pentru Bourg.

În ultimul sfert, diferența a crescut la 13 puncte, moment în care clujenii au pornit o adevărată bătălie pentru recuperarea handicapului. Mai atenți pe faza de apărare și mai eficienți sub panou, clujenii au avut șansa egalării pe final de meci, dar ineficiența la aruncările libere i-a privat pe aceștia de un rezultat bun.

”A fost un meci complicat, pe care nu am reușit să îl câștigăm. Am simțit că puteam să obținem o victorie, dar am jucat destul de prost timp de trei sferturi. Am încercat să revenim, au existat câteva șanse la final. Din păcate, nu am putut să ne îndeplinim obiectivul. Cum am spus, nu ne dorim doar să fim prezenți în 7Days EuroCup. Vrem să câștigăm meciuri și să arătăm că suntem un club serios. Trebuie să învățăm din partida de astăzi, să fim mai curajoși și să avem consistență în evoluții”, a declarat la finalul meciului Mihai Silvășan, antrenorul celor de la U-Banca Transilvania.

”Ne-am luptat cât de mult am putut, însă le-am permis adversarilor să înscrie puncte ușoare în repriza a doua. A fost primul meci al nostru în 7Days EuroCup și mai avem de lucru. Voiam să câștigăm și e o înfrângere destul de greu de digerat”, a spus și Jordan Taylor.

Principalii marcatori pentru U-BT Cluj Meindl, 19 puncte, Taylor 13, Guzman 12, Stipanovic 12, Bircevic 12, în timp  de la gazde s-au remarcat Palmer, 17, şi Pelos 16.

În grupă s-au mai jucat partidele dintre Ratiopharm Ulm – Reyer Veneţia 81-80, Joventut Badalona – Germani Brescia 80-63, Prometey – Lietkabelis Panevezys 82-71.

Campioana României va juca a doua partidă din EuroCup în BT Arena, în 19 octombrie, împotriva slovenilor de la Cedevita.

Sandu Mureșan

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut