U BT Cluj a învins FC Argeș, în prima partidă din semifinala Ligii Naționale de baschet

U Banca Transilvania a făcut, sâmbătă seara, primul pas spre câștigarea semifinalei Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce a învins, cu scorul de 98-73, echipa FC Argeș.

Partida a fost echilibrată doar în primul sfert al ei, încheiat 16-16, în rest a fost la discreția baschetbaliștilor lui Mihai Silvășan. Înainte de pauză, clujenii aveau deja 13 puncte în fața adversarilor, 44-31. Sfertul trei a fost dominat de o manieră categorică de U BT, argeșenii reușind să înscrie doar 13 puncte, față de cele 30 ale campionilor en-titre. În ultimele zece minute, clujenii au jucat extrem de relaxat, și au cedat sfertul cu 24-29. Scor final 98-73 (16-16, 28-15, 30-13, 24-29) pentru U BT.

Principalii marcatori: Bircevic, 15 puncte, Stewart, 14 puncte, și Stipanovic, 12 puncte, de la U BT, respectiv Jeremic, 25 puncte și Maciuca, 22 puncte, de la FC Argeș.

De semnalat că FC Argeș nu a putut conta în meciul de la Cluj pe patru jucători importanți Nikola Jevtovic, Kostas Gontikas, Toarlyn Fitzpatrick și Raynere Thornton, toți accidentați.

A doua manșă a semifinalei se va disputa, luni, de la ora 18.45, tot pe terenul clujenilor, după care urmează alte două partide pe terenul celor de la FC Argeș. În eventualitatea în care piteștenii vor câștiga aceste meciuri, partida decisivă se va desfățura, din nou, în Sala Polivalentă din Cluj.

Echipa lui Mihai Silvășan s-a calificat în careul de ași al campionatului după ce a răpus-o pe BC CSU Sibiu. Richard și compania au înregistrat două succese din tot atâtea posibile în fața sibienilor. În jocul inaugural, U-Banca Transilvania s-a impus cu scorul de 89-79. Ulterior, alb-negrii i-au depășit pe vulturi cu 86-81. 

De partea cealaltă, seria dintre FC Argeș Pitești și SCM U Craiova a necesitat o confruntare decisivă. Jucătorii lui Tudor Costescu au învins-o pe Craiova cu 93-61 în prima partidă, apoi au cedat cu 84-82. Drept urmare, în decisivul din Sala George Ziguli, FC Argeș s-a impus într-o manieră dramatică, scor 75-73.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut