„U” BT Cluj a ajuns la 12 victorii consecutive

Echipa antrenată de Mihai Silvășan și Dușko Vujosevic a câștigat ambele meciuri disputate pe teren propriu, în „BT Arena”, cu CSM Oradea și BC Timișoara, în cadrul celui de-al VII-lea turneu al Ligii Naționale la baschet masculin și a încheiat turul cu victorii pe linie.

 

 

„U” Banca Transilvania Cluj își păstrează invincibilitatea și după cel de-al VII_lea turneu din cadrul Ligii Naționale de baschet masculin, turneu care s-a desfășurat chiar la Cluj-Napoca, în „BT Arena”, cu participarea echipelor CSM Oradea, Steaua București și BC Timișoara. Universitatea a bifat a 12-a victorie consecutivă după 87-86 cu BC Timișoara. Debutul confruntării a fost unul echilibrat, iar echipele nu au fost la fel de proaspete, având în vedere faptul că au jucat și în ziua precedentă. Combatantele au mers cap la cap în primul sfert, încheiat 21-22, apoi la pauză tabela indica 44-39 în favoarea amfitrionilor. Bănățenii lui Dragan Petricevic au mizat pe aruncări de la mare distanță în „sfertul” al treilea, capitol la care s-au remarcat Milos Komatina și Sherwood Brown. Sârbul și-a distanțat colegii la opt puncte, moment în care Mihai Silvășan a solicitat time-out. Universitatea a mizat pe o apărare agresivă, iar slam-dunk-urile lui Karel Guzman și Justin Edwards au adus un plus de energie. Patrick Richard a marcat pentru 86-82, dar BC Timișoara a revenit sporind suspansul unui final de meci nerecomandat cardiacilor. Universitatea a gestionat mai bine finalul și a obținut o victorie dramatică, dar meritată. Universitatea a fost echipa superioară la recuperare, cu 14 mingi prinse la panou în plus față de adversari. De asemenea, clujenii au fost mai agresivi în atac și au beneficiat de 13 aruncări libere în plus. Patrick Richard a fost omul meciului cu 16 puncte, 11 recuperări și 8 pase decisive. Karel Guzman a reușit 17 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Justin Edwards a venit de pe bancă cu 15 puncte și 7 pase decisive iar Andrija Stipanovic a reușit 13 puncte și 5 recuperări.

Milos Komatina a fost principalul remarcat al timișorenilor, cu 20 de puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Sherwwod Brown a terminat cu 19 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

”A fost un joc în care a trebuit să depunem un efort dublu după meciul cu CSM Oradea. Am reușit să ne mobilizăm și datorită apărării și al efortului colectiv”, a declarat Karel Guzman. ”Este o victorie care mă bucură. Poate mă bucur mai mult decât de victoria cu Oradea. A fost greu să intrăm in meci, nu am fost foarte pregătiți la început din punct de vedere mental și fizic. Pe parcurs ne-am dat drumul. Am reușit să câștigăm prin luptă și dăruire. Dovadă sunt cele 17 recuperări ofensive pe care le-am făcut. Nu am avut o zi bună la aruncări, dar ne-am oferit șansa de a avea posesii. Cred că fără cele 17 recuperări ofensive nu am fi câștigat. În repriza a doua am avut o apărare mai bună, nu i-am lăsat să își facă jocul. Felicit jucătorii pentru că au stat în meci și când Timișoara s-a dus la 8 puncte. Nu au crezut că putem pierde această partidă. Este finalul turului, urmează o pauză de meciuri în care ne vom pregăti și vom încerca să fim mai buni”, a declarat antrenorul principal Mihai Silvășan pe site-ul oficial al clubului. Cu o zi înainte de duelul cu BC Timișoara, ”U” Banca Transilvania a dispus de CSM Oradea cu 90-77.

 

Foto: www.baschet.ro 

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut