U-BT a câștigat de o manieră categorică meciul cu Voluntari, și a revenit în fruntea clasamentului

U-Banca Transilvania a împușcat doi iepuri marți seara în Sala Polivalentă din Cluj, după ce a câștigat la o diferență de 22 de puncte confruntarea cu CSO Voluntari. În primul rând, este vorba de revanșa pe care echipa lui Mihai Silvășan a luat-o în fața adversarilor după eliminarea din Cupa României, iar victoria a dus, din nou, pe U-BT în fruntea Ligii Naționale de Baschet Masculin, după surprinzătoarea înfrângere suferită săptămâna trecută la Sibiu. Clujenii au depășit, astfel, în clasament pe cei de la FC Argeș Pitești, echipă care are și un meci în plus disputat.

Clujenii au condus în primul sfert cu 5-0, însă ilfovenii au revenit, egalând în min.3, 5-5. U-BT se distanțează din nou, 12-5, în min.4, însă povestea se repetă, ba mai mult, Voluntariul trece în avantaj, 12-13, în min.5, și reușesc să se mențină în avantaj până la final, 20-25.

Sfertul doi începe tot cu oaspeții în prim-plan, care se distanțează la 9 puncte de gazde, în min.13, 22-31, ecartul mărindu-se chiar și la 11 puncte cu un minut înaintea pauzei. Voluntariul câștigă și al doilea sfert, 41-48, spre nedumerirea tuturor celor prezenți în tribunele BT-Arena.

U-BT iese mult mai motivată de la cabine, și reușește să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj, 50-50, în min.24, ba chiar trece în avantaj, 53-52, un minut mai târziu. Din acest moment, meciul a devenit o adevărată joacă de-a șoarecele și pisica, sportivii clujeni spulberându-și adversarii. Asta se vede și pe tabela de marcaj, care indica un avantaj de 11 puncte pentru U-BT la finalul sfertului trei.

Ultimele zece minute au fost cu totul la discreția baschetbaliștilor din Cluj, care conduc deja cu 20 de puncte, 78-58, în min.35. Ultimele cinci minute au continuat în același registru, clujenii reușind să câștige de o manieră categorică, scor 97-75 (20-25, 21-23, 26-8, 30-19)

Cei mai buni marcatori ai partidei: Patrick Neal Richard, 22 puncte, Elijah Jarrod Stewart, 17 puncte, Andrija Stepanovic, 16 puncte, de la U-BT, respectiv Rolland Torok, 15 puncte, Vlad Moldoveanu și Sarunas Vasiliauskas, cu 10 puncte.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut