Turdenii din naționala de handbal au marcat de patru ori împotriva Spaniei

Naţionala masculină de handbal a României a fost învinsă de puternica reprezentativă a Spaniei cu scorul de 33-29 (16-15), într-un meci de pregătire disputat la Aviles.

Tricolorii, antrenaţi de spaniolul Xavi Pascual, au făcut o primă repriză foarte bună, jucând de la egal la egal cu campioana europeană en titre, o echipă medaliată cu bronz la JO de la Tokyo în această vară. În prima repriză România a condus chiar la două goluri, 11-9 (min. 21), după ce a fost de mai multe ori la egalitate cu echipa gazdă (2-2, 4-4, 6-6, 12-12). La pauză Spania avea un gol în plus pe tabelă, 16-15. În repriza secundă, ibericii au reuşit să se desprindă la 22-19 (min. 40), iar în final a câştigat cu 33-29.
La spanioli a jucat şi Eduardo Gurbindo (CS Dinamo), care a marcat un gol. Cele două echipe se vor înfrunta din nou sâmbătă, tot la Aviles (ora 20).
Jucătorii de la Potaissa Turda convocați la națională de Xavi Pascual au reușit să perforeze de patru ori poarta spaniolilor, prin pivotul Gabriel Dumitriu, care a marcat de trei ori și prin extrema Roland Thalmaier, care a a avut o reușită. Interul Marius Szoke nu a reuțit să înscrie.
Joi au evoluate echipele:
Spania: Rodrigo Corrales, Sergey Hernandez – Eduardo Gurbindo (1 gol), Jorge Maqueda (2), Angel Fernandez (2), Ferran Sole (6), Adria Figueras (3), Imanol Garciandia, Agustín Casado (3), Gedeon Guardiola (3), Pol Valera (1), Miguel Sanchez-Migallon, Ruben Marchan, Ander Izquierdo (3), Jose Maria Marquez (3), Gonzalo Perez Arce (2), Daniel Fernandez (4).
România: Dan Vasile, Mihai Popescu – Ionuţ Nistor (1), Robert Militaru, Gabriel Cumpănici (2), Demis Grigoraş (4), Javier Humet (1), Dan Racoţea (4), Sabin Constantina (1), Nicuşor Negru (5), Marius Szoke, Adrian Rotaru (2), Andrei Buzle (2), Călin Căbuţ, Gabriel Dumitriu (3), Octavian Bizău (3), Roland Thalmaier (1), Bogdan Mănescu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut