Tronsonul Nădășelu – Zimbor al Autostrăzii Transilvania ar putea fi finalizat înainte de termen

Ludovic Orban, președintele Senatului și al PNL a apreciat sâmbătă, în cadrul unei vizite făcute pe șantierul Autorstrăzii Transilvania, că există posibilitatea cca tronsonul Nădășelu – Mihăiești – Zimbor să fie finalizat înainte de termenul preconizat, respectiv data de 1 ianuarie 2024.

”Așa mi-aș dori să văd România, o Românie care se mobilizează.” a spus Ludovic Orban, referindu-se la stadiul lucrărilor de pe tronsonul Nădășelu – Zimbor al Autostrăzii Transilvania. El a apreciat că lucrările sunt avansate, și a precizat că în contractul de execuție al tronsonului era prevăzut un termen de 12 luni pentru execuția proiectului, dar că acesta este deja finalizat. De asemenea, el a afirmat că este posibil ca lucrările la Autostradă să fie finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Lucian Bode, în prezent ministrul Afacerilor Interne, a ținut să-i mulțumească lui Ludovic Orban pentru alocările financiale destinate Autotrăzii Transilvania în perioada în care actualul președinte al Senatului a ocupat funcția de prim-ministru. ”Dacă nu primeam finanțare anul trecut, astăzi vorbeam de Autostrada Transilvania ca despre o poveste care nu se mai termină. Autostrada Transilvania este o prioritate pentru Guvernul României, și a beneficiat de cea mai mare alocare din ultimii ani, prin legea bugetului.”, a spus Lucian Bode, fost ministru al Transporturilor. El a precizat că Autostrada are 100 kilometri în exploatare, dintre care 25 de kilometri au fost dați în trafic anul trecut, 110 kilometri în execuție, dintre care aproximativ 43 de kilometri reprezintă tronsonul Nădășelu – Zimbor. Alte două loturi se află în prezent în licitație.

Execuția tronsonului Nădășelu – Mihăiești – Zimbor este asigurată de asocierea formată de companiile Spedition UMB, Tehnostrade și Electromontaj, proiectarea a fost făcută de compania Tehnostrade, iar valoarea totală a proiectului este de 1.390.614.495 lei, fără TVA, ceea ce înseamnă un cost de circa 32.339.871 lei/kilometru.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut