Trompe l’oeil: Expoziție de imagini senzoriale

Pentru al doilea an consecutiv, Liceul Teoretic Elf propune clujenilor o săptămână (18 – 27 februarie) a avangardei reloaded, cu găzduirea Muzeului de Artă, în colaborare cu Liceul Special pentru Deficienți de Vedere și Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia”.

Conceptul de anul acesta este un cabaret de idei, o punere în scenă a spiritului vibrant și inovator moștenit de la avangardiști. Experiența artistică trebuie să devină experiment, happening, întâmplare, participare, revelație, obligând receptorul să iasă din zona de confort și să se resitueze față de modul în care înțelege arta. Spațiul clasic al galeriilor muzeului se va reconfigura, provocând vizitatorul să simtă pe (cu) propria piele arta creată de elevii celor trei licee, într-o surprinzătoare expoziție de imagini senzoriale, intitulată „Trompe l’oeil”.

Profesori coordonatori (disciplinele: educație plastică și dans contemporan): Elena-Daniela Bodea (Liceul Special pentru Deficienți de Vedere), Ioan Gînscă (Liceul Teoretic „Elf”) și Loredana Crăciun (Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia”).

Sculptorul Dan Istrate a acceptat și el să expună câteva dintre lucrările sale, ca un omagiu adus eforturilor elevilor.  O serie de activități extramuros vor invita receptorul la un ex-cursus, un per pedes, pentru a participa la lucrarea colectivă insectar urban.

Expoziția este deschisă publicului până în 27 februarie, de miercuri până duminică, inclusiv, în intervalul orar 10:00 – 17:00 (ultima intrare la ora 16:30), accesul fiind gratuit.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut