„Tricolorele” ratează calificarea la Jocurile Olimpice

Naţionala feminină de handbal a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, deşi a învins echipa Muntenegrului cu scorul de 28-25 (15-15), duminică, în turneul preolimpic de la Podgorica.

Pentru a se califica, era necesară o victorie la cel puțin cinci goluri diferență.

Din minutul 41, România a jucat fără titulara Crina Pintea, eliminată cu cartonaş roşu pentru un fault la Grbici. Patru aruncări de la 7 metri a ratat România în acest meci (trei Neagu şi una Buceschi). Cristina Neagu a fost din nou principala marcatoare, cu 12 reuşite, 23 în total în cele două partide.

Tricolorele au înregistrat doar un eşec la turneul de la Podgorica, 24-29 cu Norvegia, şi a învins Muntenegu, dar ratează Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde vor ajunge adversarele lor din această grupă. Muntenegru a învins Norvegia, cu 28-23, astfel că are 2 puncte, Norvegia 2, iar România 2. Pentru calificare, România avea nevoie de o victorie la cinci goluri cu Muntenegru.

Grupele 1 şi 2 au următoarea componenţă: grupa 1 (în Spania) – Spania, Suedia, Argentina, Senegal; grupa 2 (Ungaria): Rusia, Serbia, Kazakhstan, Ungaria.

Naţionala României a mai participat de patru ori în istoria sa la Jocurile Olimpice, cu următoarele clasări: locul 4- în 1976, locul 7 – 2000, locul 7 – 2008, locul 9 – 2016.

Cristina Neagu, căpitanul naţionalei tricolore, a participat la ediţiile JO din 2008 şi 2016, iar acum a ratat şansa de a participa la ultima Olimpiadă din carieră, potrivit propriei declaraţii.

Recomandat pentru dvs.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut