Trei oferte depuse pentru construirea Spitalului Pediatric Monobloc din Cluj, investiție de un miliard de lei

În cadrul licitației pentru contractul de execuție al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj, care s-a închis marți, au fost depuse trei oferte. Președintele Consiliului județean Alin Tișe trage nădejde ca proiectul să fie inclus în Programul Sectorial pentru Sănătate astfel încât lucrările să poată începe.

Potrivit economic.net, ofertele au fost depuse de: Nord Conforest; de Asocierea formată din Strabag, în calitate de lider, şi din Hospital Technical Solutions, Zublin Romania, DAS, Reinvent Energy, General Construct și de Asocierea formată din Bog’Art, în calitate de lider, şi din D.Z. Medicale, Dacorum Grup, UTI Construction and Facility Management, CCN ALTYAPI YATIRIMLARI VE İNŞAAT ANONIM ŞIKRETI, Terratest Geotehnic.

Valoarea contractului este estimată la 1 miliard de lei.

Contractul va fi atribuit de către Consiliul Judeţean Cluj, prin licitaţie restrânsă, în baza celui mai bun raport calitate – preţ.

Concret, preţul ofertei are pondere de 50% în decizia de atribuire a contractului de către autoritatea contractantă – Consiliul judeţean Cluj. O pondere de 15 la sută în atribuirea contractului o are factorul tehnic care se referă la faptul că garanția minimă pentru lucrări (cu toate componentele aferente arhitectură, utilaje, instalații, amenajări, vegetație, echipamente tehnologice și funcționale) este de 60 de luni. Termenul se scurge de la obținerea ultimului act dintre următoarele: autorizaţia de funcționare sanitară, autorizația de funcționare ISU și certificatul BREEAM nivelul minim excelent până la recepția finală. În acest sens, antreprenorul are obligația ca odată cu notificarea beneficiarului şi supervizorului că lucrările sunt terminate şi pregătite de recepţie, să depună la instituțiile abilitate documentațiile necesare pentru obținerea autorizațiilor și certificatelor menționate si în conformitate cu A.II.3.5. recepția construcțiilor din normativul privind proiectarea şi verificarea construcţiilor spitaliceşti şi a instalaţiilor aferente acestora, potrivit anunţului de participare, consultat de Economica.net.

Un al doilea factor tehnic cu o pondere de 15% în decizia de atribuire a contractului se referă la evaluarea procesului de organizare, planificare și programare a execuției lucrărilor prezentat de către candidați conform instrucțiunilor din caietul de sarcini. Evaluarea se face prin intermediul următoarele criterii cu punctajele aferente: organizarea execuţiei, organizarea timpului, monitorizarea stadiului execuţiei – fiecare dintre ele primind cel mult 5 puncte.

Un al treilea criteriu, cu pondere de 20%, se referă la numărul produselor și materialelor certificate prin sistemul internațional Environmental Product Declaration, cuprinse în ofertă.

În cadrul ultimei sale conferințe de presă, președintele CJ Cluj a oferit informații și despre stadiul proiectului Spitalului Pediatric Monobloc. El spune că există promisiuni de la guvern că va fi finanțat.

Am informații că va intra într-o finanțare parțială în Programul Sectorial de Sănătate. Banii trebuie să vină treptat în doi sau trei ani. Pentru primii doi ani am speranțe că va fi finanțat prin Programul Sectorial de Sănătate. Când vom avea banii vom putea începe lucrările”, a explicat Tișe, adăugând că o parte din bani ar putea proveni din sumele obținute după lansarea preconizată luna acaeasta a unei emisiuni de obligațiuni ale forului județean.

Spitalul Pediatric Monobloc va dispune de 506 paturi pentru spitalizare continuă; 51 de paturi pentru spitalizarea de zi și 30 de paturi aferente serviciului ATI.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, o structură nouă, în sistem monobloc, va fi construit în cartierul clujean Borhanci și va deservi cca. 50.000 de copii/ anual, din întreaga țară. Unitatea cu profil regional, care va constitui și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelență clinică și științifică, la cele mai înalte standarde europene, urmând să ofere un spectru larg și complex de servicii medicale destinate micilor pacienți.

Alin Tișe spune că, în prezent, 40 la sută dintre copiii spitalizați în Cluj provin din alte județe.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut