Trei noi subunități de pompieri în zone rurale ale Clujului

Trei dintre cele 100 de subunități de pompieri despre care șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, anunță că se vor construi în toată țara, în cadrul unui proiect finanțat prin fonduri europene nerambursabile, vor fi în județul Cluj.

Comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, general de brigadă Ion Moldovan a declarat pentru Făclia că una dintre aceste subunități va fi la Beliș, comuna figurând pe lista de priorități încă de la momentul accidentului aviatic din Apuseni. Alte două subunități urmează să fie înființate la Țaga și la Panticeu

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat, marți, că la nivelul DSU există planuri de creștere a numărului punctelor de lucru și a subunităților de pompieri pe țară, amintind că „aici vine proiectul de aproximativ 100 de subunități noi de pompieri, care urmează să fie finanțat din fonduri europene nerambursate și care vor fi în mod deosebit amplasate în zonele rurale”. Proiectul vizează creșterea capacității de intervenție şi reducerea timpilor de reacție.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut