Trei medalii de bronz pentru echipa României la Olimpiada Internațională de Biologie 2022

Echipa României a obținut trei medalii de bronz la a XXXIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Biologie (10 – 18 iulie, Erevan, Armenia).

Cei trei elevi premiați sunt Iustina Roșu (Colegiul Național „Tudor Vianu” din București), Ștefan Ionel Dumitrescu (Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” din Brașov) și David Andrei Vlad (Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău). Ștefan Ionel Dumitrescu a obținut și premiul al II-lea în cadrul temei „Proiecte științifice.

Delegația României a fost însoțită de prof. dr. Adelhaida Kerekes (Inspectoratul Școlar Județean Cluj), coordonator și membru în juriul internațional, respectiv conf. dr. Dorina Podar (Facultatea de Biologie-Geologie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca) – membru în juriul internațional.

„Rezultatele sunt îmbucurătoare și foarte frumoase, având în vedere că elevii calificați sunt în clasele a IX-a și a X-a. Experiența acestui an le îmbunătățește potențialul științific și îi încurajează pentru următoarea Olimpiadă Internațională de Biologie”, a declarat prof. dr. Adelhaida Kerekes, coordonatoarea lotului olimpic.

Pregătirea lotului s-a desfășurat la Facultatea de Biologie-Geologie din Cluj-Napoca (UBB Cluj-Napoca) și la Facultatea de Biologie din cadrul Universității București.

Conform celor anunțate de Ministerul Educației, la ediția din acest au fost prezenți peste 240 de elevi din 62 de țări. Echipa României s-a clasat în primele 20 de țări.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut