Trei firme clujene, printre performerele anului bursier 2022

Bursa de Valori București (BVB) a acordat 17 premii companiilor prezente la Bursă, intermediarilor, administratorilor de fonduri de investiții și pensii, pentru rezultatele înregistrate în anul bursier 2022, în cadrul evenimentului BVB Awards 2023, ajuns la a 10-a ediție, prin care Bursa premiază performerii pieței de capital locale.

Evenimentul este organizat în urma rezultatelor înregistrate anul precedent, care s-a încheiat, în pofida contextului internațional complicat, cu o serie de performanțe notabile la nivelul valorii totale de tranzacționare înregistrate pe toate piețele, cu toate tipurile de instrumente financiare, de peste 24 miliarde lei), lichidității medii zilnice de tranzacționare pentru toate tipurile de instrumente financiare listate, care a atins 95,6 milioane lei și a numărului de tranzacții cu toate tipurile de instrumente financiare realizate pe toate piețele, de peste 1,67 milioane de tranzactii, o creștere de 9% comparativ cu anul 2021. De asemenea, în 2022 s-au listat 11 companii pe piata AeRO, însumând 28 milioane de lei și au fost listate 31 emisiuni de obligațiuni, valoarea lor totală fiind de 1,9 miliarde de euro.

Societățile comerciale clujene Arobs Transilvania Software, Banca Transilvania și BT Capital Partners s-au numărat printre performerii anului bursier 2022, Arobs Transilvania Software pentru ”Cea mai tranzacționată acțiune pe piața AeRO în 2022”, iar Banca Transilvania pentru ”Cea mai tranzacționată acțiune pe Piața Reglementată a BVB în 2022”, iar BT Capital Partners pentru ”Consecvență în susținerea finanțărilor derulate de Ministerul Finanțelor”.

Ceilalți câștigători ai BVB Awards 2023 sunt BCR, BRD – Groupe Société Générale, BRK Financial Group, FDI Audas Piscator Administrator S.A.I. Atlas Asset Management, Fondul Metropolitan Life Administrator Metropolitan Life Pensii, Fondul Proprietatea, Fondul Raiffeisen Acumulare Administrator Raiffeisen Asset Management, OMV Petrom, Primăria Municipiului București, Raiffeisen Bank, Romcarbon, Swiss Capital și TeraPlast.

Reamintim că evenimentul Bursei de Valori București, are loc la începutul fiecarui an, în februarie, și recunoaște public succesele înregistrate pe piața de capital în anul anterior. Organizat pentru prima dată în 2013, și aflat la cea de-a 10-a editie, BVB Awards a reunit și de această dată reprezentanții pieței de capital locale.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut