Tratarea și eliminarea deșeurilor din depozitul de la Moldovenești

Consiliul Tehnico – Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat vineri proiectul tehnic pentru tratarea și eliminarea deșeurilor din solul contaminat cu hexaclorciclohexan (HCH) și mercur (Hg) rezultat din eliberarea amplasamentului autostrăzii Brașov – Cluj – Borș, sector 2B, km 10+500 și depozitat în depozitul temporar de deșeuri periculoase de la Fața Dealului, comuna Moldovenești, județul Cluj.

Proiectul tehnic prevede decontaminarea unei cantități de 65.774,85 tone sol cu conținut de HCH și Hg.Pentru decontaminarea solului din depozitul menționat sunt prevăzute activități de excavare a solului contaminat, evacuare levigat, transport, sortare, spălare, desorbție termică, epurare levigat și ape uzate, precum și incinerare reziduri. În perioada următoare se vor demara lucrările necesare decontaminării solului depozitat.

CNAIR precizează că instalațiile necesare realizării activității de decontaminare a solului dețin autorizațiile integrate de mediu / autorizațiile de mediu pentru desfășurarea activităților, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut