Tranzacţii gratuite prin Banca Transilvania pentru beneficiarii de granturi HoReCa

Beneficiarii de granturi HoReCa au tranzacţii gratuite prin Banca Transilvania (BT), din subconturile dedicate, şi acces la credite fără garanţii, până la primirea grantului de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

„Banca Transilvania face parte dintr-un nou program de granturi, de această dată cu destinaţie HoReCa, care înseamnă finanţare nerambursabilă pentru IMM-urile din industria ospitalităţii: hoteluri, restaurante, pensiuni, agenţii de turism şi organizatori de evenimente”, se menţionează într-un comunicat al băncii.
Antreprenorii pot beneficia de finanţare – ajutor de la stat, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului – de până la 20% din scăderea cifrei de afaceri din 2020, comparativ cu 2019, dar maxim 800.000 de euro. Peste 25.000 de clienţi BT sunt eligibili pentru finanţare nerambursabilă prin program – ca obiect de activitate, conform codurilor CAEN. Toate companiile eligibile primesc ajutor nerambursabil, deoarece nu se aplică principiul primul venit, primul servit.
„Solicitanţii depun cererea de finanţare cu suma pentru care se încadrează (20% din diferenţa cifrei de afaceri de la 2019 – 2020), iar dacă bugetul alocat va fi mai mic decât totalul solicitat de beneficiari va fi împărţit proporţional între ei. Bugetul total pentru granturile HoReCa este de 2,5 miliarde de lei”, se mai spune în comunicat.
Sunt eligibile și microîntreprinderile şi întreprinderile mici care erau în dificultate la 31 decembrie 2019, cu condiţia să nu fie în insolvenţă până la data depunerii cererii de finanţare. Odată cu cererea de finanţare trebuie depusă Autorizaţia de funcţionare / Certificatul de clasificare / Licenţa de turism etc., respectiv Raportul de expertiză contabilă / de audit care certifică baza de calcul folosită pentru stabilirea valorii grantului. Raportul trebuie întocmit de un contabil membru CECAR sau de un auditor membru CAFR şi are rolul de a certifica valoarea încasărilor firmei pe fiecare cod CAEN. Beneficiarii pot plăti din granturi toate cheltuielile care au legătură cu activitatea eligibilă desfăşurată.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut