Transferul lui Bogdan Țîru la CFR Cluj lăudat de Gică Popescu

Președintele echipei Farul Constanța, fostul mare internațional Gică Popescu, are doar cuvinte de laude pentru fundașul Bogdan Țîru, ultima achiziție a campioanei României, CFR Cluj.

„Are capacitatea să joace la orice echipă din România şi nu numai! E un jucător cu cifre nemaipomenite, la dueluri este foarte bun, pe construcţie la fel, foarte bun. Este un transfer reuşit! Să vedem dacă se va impune, pentru că la CFR sunt foarte mulţi fundaşi centrali. Dan Petrescu are nevoie de un lot destul de mare, calitativ e deja. Nu ştiu planurile lui Dan cu privire la Ţîru”, a spus Gică Popescu.

Bogdan Țîru, adus la Cluj de la echipa poloneză Jagiellonia Bialystok pentru 250.000 de euro, este produs al Academiei Gheorghe Hagi și fost campion cu gruparea constănțeană. El a jucat în 176 de meciuri pentru formația de la malul mării, a dat nouă goluri și a oferit două pase decisive. În Polonia, acolo unde a evoluat în 80 de meciuri, Țîru a înscris de trei ori și a dat o pasă decisivă. De asemenea, jucătorul are două selecții în echipa națională a României, unde a debutat în urmă cu 6 ani.

Jucătorul ar putea debuta în tricoul campioanei României chiar în primul meci oficial al sezonului împotriva echipei care l-a format. Partida dintre fruntașele Superligii, ultima a etapei cu numărul 22, se va desfășura luni, 23 ianuarie, de la ora 20.00, la Constanța,

În afara lui Bogdan Țîru, CFR Cluj i-a mai transferat în această iarnă pe Anton Maglica, 31 de ani, și pe Adrian Peteleu, 30 de ani, și se se află în tratative avansate pentru aducerea în lotul lui Dan Petrescu și a mijlocașului Ermal Krasniqi, 24 de ani, jucător al fostei adversare a CFR-ului din grupele Conference League, Ballkani, din Kosovo.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut