Tragedie la Muntele Săcelului. Un octogenar imobilizat la pat, mort în timpul unui incendiu

Un octogenar imobilizat la pat a murit îân noaptea de luni duminică spre luni după ce casa în care locuia a fost cuprinsă de incendiu. Tragedia a avut loc în localitatea Muntele Săcelului iar intervenția pompierilor a fost extrem de dificilă din cauza temperaturilor scăzute și a accesului dificil spre casa situată pe teren în pantă.

Pompierii din cadrul Gărzii Băișoara și a Detașamentului Turda au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor și un echipaj SMURD. DE asemenea în zonă a ajuns și o mașină Ambulanța. Salvatorii au găsit casa de locuit, cu o suprafață de aproximativ 80 mp, cuprinsă în totalitate de flăcări.
„Un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani, imobilizat la pat, nu a putut să se evacueze și a fost surprins de flăcări înăuntrul casei. O femeie, în vârstă de aproximativ 80 de ani, a reușit să se evacueze până la sosirea forțelor de intervenție. Aceasta a fost consultată de către echipajele medicale și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale”, a anunțat ISU Cluj.
Pompierii spun că intervenția a fost una dificilă din cauza temperaturile sub -10°C și accesului dificil către locuința cuprinsă de flăcări. „A fost necesară realizarea unui dispozitiv de stingere din furtune pe o distanță de aproximativ 200m și pe o pantă considerabilă.
„Intervenția pompierilor a împiedicat propagarea flăcărilor mai departe de limitele în care au fost găsite, iar cercetările preliminare arată că incendiul a pornit de la coșul de fum izolat necorespunzător față de materiale combustibile” a precizat ISU.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut