Trafic cu permise auto false

Un bărbat de 48 de ani din Câmpia Turzii a fost plasat sub control judiciar după ce a vândut permise de conducere false și pe care le-a prezentat ca fiind eliberate de autoritățile irlandeze.

Din cercetări a reieșit că în cursul anului 2020, bărbatul din Câmpia Turzii ar fi produs și înmânat trei permise de conducere unor bărbați, prezentându-le acestora că documentele în cauză ar fi fost eliberate de autorități din Irlanda.

În acest context ar fi obținut sumele de 4.000 de euro, 1.000 de euro și 1.300 de euro.

La data de 7 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii- Secția 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, pe raza municipiului Câmpia Turzii, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate 3 telefoane mobile, un calculator și o imprimantă, precum și înscrisuri de interes pentru cauză.

 

În urma probatoriului administrat, la data de 7 septembrie a.c, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a bărbatului de 48 de ani, iar în cursul zilei de azi, 11 septembrie a.c, a fost prezentat procurorului, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

Cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 36 de ani din județul Cluj, care ar fi cumpărat documentele în cauză de la acesta sunt cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de uz de fals, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut