Tradiții clujene la colindat

Copiii de la Grădinița cu program prelungit ,,Camigo” din municipiul Cluj-Napoca au fost colindați, luni, 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, de grupul de copii ,,Muguri de folclor” și de tinerii din cadrul Asociației „De la lume adunate și-napoi la lume date”.

Acțiunea a avut loc în cadrul proiectului cultural-educativ ,,Tradiții clujene la colindat”, derulat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT), Cluj.

„De la ora 10:00, în curtea grădiniței de pe strada Ilie Măcelaru nr.1 A, cei mici, alături de educatoare, au colindat împreună cu cei din grupul ,,Muguri de folclor”, coordonat de prof. Alexandru Filip. Apoi au fost familiarizați cu obiceiul ,,Plugușorul”, adus în fața preșcolarilor de copiii pregătiți de Daniel Rusu și Corina Cristuțiu. La final, colindătorii au fost răsplătiți cu aplauze și dulciuri. Totodată, managerul CJCPCT Cluj, Adriana Irimieș a mulțumit copiilor, cadrelor didactice și conducerii grădiniței pentru deschidere și le-a urat tuturor Sărbători fericite” – au anunțat inițiatorii proiectului cultural-educativ ,,Tradiții clujene la colindat”.

În cadrul proiectului, care se desfășoară în parteneriat cu mai multe grădinițe și școli din Cluj-Napoca., CJCPCT Cluj își propune ca, până la Crăciun, să prezinte celor mici colindele și obiceiurile de iarnă, specifice județului.

Următoarele întâlniri se vor derula în 10, respectiv 14 decembrie a.c., tot la școli și grădinițe din oraș.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut