Tot mai mulți clujeni își caută o slujbă nouă

În prima lună din acest an, peste 166.000 de persoane și-au căutat un nou loc de muncă pe una dintre cele mai cunposcute platforme de recrutare online din România, cu aproape 70% mai mulți faţă de începutul anului trecut, clujenii fiind printre cei mai activi din acest puncct de vedere.

Datele furnizate de un studiu efectuat de platforma de recrutare BestJobs arată că, în ianuarie, au fost vizate în special domeniile Vânzări, Management, Financiar/Contabilitate, Transporturi şi Inginerie. Topul companiilor cu cele mai multe aplicări a fost condus în luna ianuarie de Enel, Unity Consulting, Teleperformance şi Ledmax Electronics. Din totalul locurilor de muncă disponibile pe platformă, 59% au fost din categoria white collar, 14% au fost joburi din categoria blue collar, în timp ce 27% au fost joburi pentru poziţii de management şi coordonare echipe. Și slujbele remote au înregistrat un interes major din partea candidaţilor, cu peste 70.000 de aplicări în ianuarie, cu 17% mai multe comparativ cu începutul anului trecut. Numeroși candidaţi au aplicat pentru poziţii precum Consilier Vânzări în Retail sau Customer Service în limba română (job remote) pentru o companie din domeniul medical.

Conform studiului, dacă la începutul anului 2021, preponderent candidaţii cu experienţă mai mare de 5 ani căutau să îşi schimbe jobul, anul acesta, cea mai mare parte dintre aplicanţi (46%) au experienţă de nivel mediu, cuprinsă între 2 şi 5 ani. În plus, cea mai mare mobilitate se observă în rândul femeilor, acestea înregistrând peste 57% dintre aplicări.

Oraşele cu cea mai mare dinamică a aplicărilor pentru o nouă slujbă sunt Bucureşti şi Ilfov – cu aproximativ 210.000 de aplicări, urmate de Timiş – cu aproape 60.000 de aplicări şi de Cluj – cu peste 40.000 de aplicări.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut