Tomac: PMP nu va face niciodată vreo înţelegere cu partidele extremiste

Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a declarat, sâmbătă, că formaţiunea politică pe care o reprezintă nu va face niciodată vreo înţelegere cu partidele extremiste.

„Nu poate găsi nimeni nicio explicaţie de ce vectorii de imagine care promovează cel mai agresiv mesajul Kremlinului în România au intrat în Parlament pe lista unui partid despre care noi nu vrem să auzim. PMP nu va face niciodată niciodată nicio înţelegere cu partidele extremiste. Pentru noi este esenţial să ne exprimăm identitatea şi să încercăm, ca echipă unită, să găsim cele mai bune soluţii pentru a merge mai departe uniţi, fără a lăsa pe nimeni în urmă. Ăsta trebuie să fie obiectivul care va ghida partidul nostru de acum încolo”, a afirmat Tomac, sâmbătă, la Congresul extraordinar al PMP desfăşurat la Sinaia.

El i-a îndemnat pe colegii „să nu creadă în politicienii care se bat cu cărămida în piept că luptă pentru biserică şi neam”, pentru că vor fi dezamăgiţi. „La cei 40 de ani împliniţi, pot spune cu o satisfacţie sufletească uriaşă: sunt ctitor a trei biserici şi (…) nu am făcut un caz din asta. (…) Această moţiune, ce ţine de un nou început pentru partidul nostru, am vrut să aibă şi amprenta creştin-democrată. Şi acest lucru îl putem demonstra doar prin fapte. Să nu-i credeţi pe cei care, în mod fals, folosesc biserica şi îl invocă pe bunul Dumnezeu ori de câte ori au ocazia. De multe ori, să-i priviţi cu reţinere. Un om care îşi slujeşte neamul, îşi slujeşte Biserica, nu face un caz din asta, pentru că sunt lucruri extrem de preţioase. Şi aşa cum nu vorbim zi de zi, pe toate străzile, despre mamă, despre copii, nici despre lucruri care ne definesc ca naţiune n-ar trebui să facem, zilnic, un caz. Ar trebui să le respectăm, să le preţuim, să le protejăm. Cei care insistă, aproape obsesiv, pe această identitate, să ştiţi că întotdeauna trebuie priviţi cu rezervă. Iar noi suntem un partid de oameni aşezaţi, pregătiţi”, a adăugat Tomac.

Congresul Extraordinar al Partidului Mişcarea Populară l-a ales sâmbătă pe Eugen Tomac preşedinte al formaţiunii politice. El a candidat ca lider al moţiunii „PMP – un nou început pentru o Românie creştin-democrată”. Din 456 de voturi exprimate, 421 au fost pentru, 18 împotrivă şi 17 abţineri.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut