Toamnă cu avalanșă de slujbe libere în Cluj

Datele prezentate de o platformă de intermediere de forţă de muncă situează județul Clluj pe unul dintre primele din țară în privința anunțurilor de angajare de personal.

În octombrie locurile de muncă publicate pentru Cluj, Timişoara şi Braşov au depăşit cu 5.000 de anunţuri numărul locurilor de muncă publicate pentru Bucureşti. Locurile de muncă pentru Cluj şi Timişoara au fost aproape egale cu numărul locurilor de muncă anunţate pentru Capitală.

Numărul locurilor de muncă la distanţă publicate în octombrie a crescut la 8,2% din totalul celor 37.000 de locuri de muncă noi adăugate în această lună, după ce în luna septembrie numărul locurilor de muncă la distanţă reprezenta 6,6% din totalul anunţurilor noi plasate. Peste 95% dintre locurile de muncă noi anunţate în octombrie sunt cu timp de muncă întreg, se precizează într-un comunicat al platformei eJobs.
Privindd locurile de muncă din afara ţării, aceste anunţuri au însumat 15,5% din totalul locurilor de muncă publicate în octombrie, în creştere cu aproape 5 procente faţă de luna anterioară. Cele mai multe locuri de muncă din străinătate au fost scoase la bătaie pentru ţări Germania, Anglia, Olanda, Irlanda şi Franţa, iar domeniile cu cea mai mare ofertă de joburi au fost Transport/Logistică, Construcţii, Producţie, Medicină şi Prestări Servicii. Însă, interesul candidaţilor pentru locurile de muncă din străinătate rămâne la un minim istoric, doar 1,5% dintre aplicările aferente lunii octombrie fiind pentru aceste poziţii.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut