TNAMT Digital – primul proiect al teatrului cu finanțare AFCN

Teatrul Național „Aureliu Manea” Turda va beneficia de o finanțare de 78,842.04 lei de la Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) pentru proiectul ,,Arhiva artistică TNAMT Digital”. Este pentru prima dată când prestigioasa instituție de cultură din Turda beneficiază de finanțare de la AFCN, proiectul urmând să fie implementat în perioada 26 aprilie – 15 august 2022.

,,Începând cu anul 2021, în cadrul teatrului funcționează o echipă de scriere de proiecte. Această finanțare este rodul muncii acestor tineri. Ne-am propus pentru anii ce urmează proiecte mărețe. Sperăm să găsim și liniile de finanțare unde să aplicăm. Le urez la cât mai multe reușite” a spus Cătălin Grigoraș, manager TNAMT

Proiectul își propune ,,să valorifice resursele istoriei teatrale ale instituției, prin accesibilizarea arhivei proprii sub forma a două tipuri de produse: pe de-o parte, o platformă online care va găzdui o parte a arhivei digitalizate, completată prin conținut editorial inedit, sub formă de studii și materiale care abordează punctele de interes tematic ale arhivei. Pe de altă parte, valorificarea unor elemente existente în arhivă (înregistrări, texte, afișe etc.) în cadrul unei instalații multimedia originale, adresate intereselor și limbajului unui public actual și variat. Proiectul va presupune pentru început digitalizarea fondului de arhivă (clasarea materialelor existente: documente, afișe, caiete program, cronici, înregistrări video etc.) și crearea platformei online dedicate acestuia.” a spus Bianca Trifan, secretar marketing al ­TNAMT.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut