Tișe îl somează pe ministrul Sănătății

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, îi cere ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, efectuarea de urgenţă a plăţii pentru personalul medical din centrele de vaccinare anti-COVID-19 din judeţ.


„Am solicitat azi, 16 martie, domnului ministru al Sănătăţii efectuarea de urgenţă a plăţii pentru personalul implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 pe teritoriul judeţului Cluj. (…) Solicit, deci, decontarea imediată a cheltuielilor aferente plăţii personalului medico-sanitar şi a registratorilor medicali, din cadrul centrelor de vaccinare organizate pe teritoriul judeţului Cluj şi care au fost amplasate în alte locaţii decât cele situate în incinta unităţilor sanitare. Adresez această solicitare pe fondul numeroaselor sesizări primite cu privire la faptul că personalul din centrele de vaccinare nu a primit în ultimele două luni remuneraţia cuvenită”, declară Alin Tişe, într-un comunicat de presă remis marţi.

Potrivit lui Alin Tişe, ministrul Sănătăţii trebuie să ia urgent toate măsurile necesare pentru a nu fi afectat procesul de vaccinare.

„Domnul ministru trebuie să ia urgent toate măsurile care se impun pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă şi fără sincope a activităţii centrelor de vaccinare, astfel încât toţi clujenii care doresc să se imunizeze să o poată face în condiţii optime. Acest proces vital, singurul în măsură să îi protejeze eficient pe români, nu ar trebui pus în pericol de nimeni, în niciun fel! (…) Ministerul Sănătăţii nu le poate solicita acestor eroi în alb, aflaţi în prima linie a luptei cu boala, să îşi rişte viaţa şi sănătatea iar în schimb să nu le arate nici măcar un minim respect, remunerându-i aşa după cum s-a angajat!”, se mai arată în comunicatul preşedintelui CJ Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut