Țintele lui Daniel Buda în cadrul noului mandat în legislativul european

Liderul PNL Cluj, Daniel Buda susține că sprijinul pe care i-l acordă formațiunea liberală pentru un nou mandat în legislativul european reprezintă o confirmare a eforturilor sale de a lupta pentru România, de a apăra interesele cetățenilor români și de a reprezenta vocea sutelor de fermieri din țara noastră.

El a ținut să le mulțumească membrilor Partidului Naţional Liberal pentru sprijinul și încrederea pe care i-au acordat-o pentru o oportunitate de a contribui la conturarea viitoarei Politici Agricole Comune. „Voi munci în continuare astfel încât fermierii români să beneficieze de condiții echitabile și de subvenții egale cu cele ale fermierilor din statele vestice. De asemenea, voi continua să îmi dedic eforturile în Comisia de Dezvoltare Regională, susținând o finanțare adecvată pentru politica de coeziune post-2027. Este esențial ca toate regiunile europene să resimtă beneficiile aderării la Uniunea Europeană într-un mod real și tangibil. Mulțumesc domnului președinte al PNL, Nicolae Ionel Ciucă, domnului secretar general al PNL, Lucian Bode, și deopotrivă mulțumesc organizației PNL Cluj pentru încrederea acordată. Cu determinare și dedicare voi continua să muncesc pentru binele și progresul României în cadrul Parlamentului European. Mulțumesc!”, a transmis Daniela Buda.

Liderul PNL Cluj se află acum la al doilea mandat în Parlamentul European și ocupă un loc eligibil pe lista PSD-PNL pentru un nou mandat în forul legislativ european.

Liberalul deține funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală și mai face parte din Comisia pentru dezvoltare regională și Comisia pentru afaceri juridice.

În acest mandat, Daniel Buda a reușit să obțină susținerea eurodeputaților pentru adoptarea raportului referitor la provocările privind cooperarea transfrontalieră cu ţările învecinate.

Raportul din proprie iniţiativă menţionează faptul că cooperarea transfrontalieră are trei obiective principale, respectiv promovarea dezvoltării economice şi sociale în zonele de frontieră, abordarea provocărilor comune de mediu, sănătate publică sau securitate, precum şi crearea unor condiţii mai bune pentru mobilitatea persoanelor, bunurilor şi capitalului.

 

Tot în acest mandat, Daniel Buda a reușit să promoveze proiectul de raport privind inversarea tendințelor demografice din regiunile UE. Proiectul vizează contracararea fenomenului depopulării și cuprinde provocările curente cu care se confruntă autoritățile regionale și locale, soluțiile puse în practică de autorități ca răspuns, precum și recomandările de politici necesare pentru a inversa aceste tendințe demografice.

„Libertatea de circulație a persoanelor este un drept fundamental prevăzut de tratatul UE, astfel că cetățenii Uniunii sunt liberi să decidă fără nicio îngrădire locul unde doresc să locuiască și să lucreze. Însă, autoritățile europene și naționale trebuie să asigure o dezvoltare economică sustenabilă astfel încât cetățenii care își părăsesc regiunile să nu o facă forțați fiind de calitatea vieții scăzute din zona unde locuiesc și de lipsa oportunităților”, spune eurodeputatul.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut