Tinerii din Iclod au ieșit la curățenie generală

Ne găsim în perioada când în toată țara, indiferent că este vorba de orașe sau comune, se face tradiționala curățenie de primăvară. Unii fac asta în jurul gospodăriei lor, iar alții inițiază acțiuni de înfrumusețare a localității în care trăiesc. Așa se întâmplă și în comuna Iclod, unde zilele trecute s-a dat semnalul acestor activități gospodărești de sezon.

Am consemnat o inițiativă civică a tinerilor din Iclod, care în parteneriat cu Primăria și îndrumați de inimoasa Câmpan Petruța-Alina, au demarat o acțiune de ecologizare în localitate.

Lăudabilă această inițiativă care demonstrează, dacă vreți, latura educativă, morală și, de ce nu, civică a unor copii minunați pe care îi salut și felicit pentru efortul lor –  a spus primarul comunei Iclod, Emil Pârțoc, la sfârșitul acestei acțiuni, când s-a întâlnit cu ei în curtea sediului administrativ. Participanții au adunat zeci de saci de sticle din plastic, gunoaie, ambalaje de hârtie și resturi menajare de pe marginea drumurilor, curățind șanțurile și podețele de pe străzile din zona centrală, dar și de la periferia centrului de comună.

O astfel de acțiune ecologică a fost organizată sub conducerea consilierului local Lidia Băran și în satul Livada, unde au fost curățate și șanțurile de pe marginea drumului național Cluj-Napoca – Gherla. Urmează ca și în celelalte sate componente ale comunei – Orman, Fundătura și Iclozel – locuitorii să participe la activități de buna gospodărire și înfrumusețare a localităților.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut