Tinerii consideră Cluj-Napoca cel mai curat oraș din țară

Studiul „Orașe fericite”, realizat pe un eșantion de peste 5.000 de tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani, plasează Cluj-Napoca pe primul loc în țară din punct de vedere al curățeniei și unității.

Studiul a fost efectuat în șase ”capitale ale tineretului” din România – Cluj-Napoca, Târgu Jiu, Timișoara, Bacău, Constanța, Baia Mare și Iași – și a măsurat câteva dintre aspectele esențiale ale vieții tinerilor: cât de fericiți sunt, care este gradul de siguranță pe care îl resimt în orașul în care trăiesc și care sunt lucrurile care pot fi îmbunătățite.

Pe o scară de la 1 la 10, media nivelului de fericire a tinerilor din România este de 6,69. În medie, tinerii apreciază nivelul de fericire din orașele lor cu 5.99/10, gradul de siguranță la 6.63/10, iar proactivitatea la 6.25/10.

Nivelul cel mai ridicat de fericire al tinerilor e înregistrat în Iași, iar cel mai redus în Constanța, în timp ce Cluj-Napoca e perceput drept cel mai curat și unit oraș, iar Iași e perceput ca fiind cel mai accesibil. De remarcat că 6 din 10 tineri consideră că orașele lor s-au adaptat eficient contextului pandemic, iar 2 din 6 tineri ar dori să se implice în viitor în acțiuni de voluntariat pentru a ajuta la dezvoltarea orașului lor.

Studiul a fost efectuat cu ocazia Zilei Tineretului, de Consiliul Tineretului din România, Grupul PONT, Federația Tinerilor din Cluj și Banca Comercială Română, în calitate de membri ai Guvernanței Programului „Capitala Tineretului din România”.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut