Timp de o zi, Cluj-Napoca a fost capitala regională a aviației

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj împreună cu Air Transport News (ATN), au organizat la sfârșitul acestei săptămâni conferința internațională ”2022 Regional Air Transport Conference”, care s-a desfălurat în incinta aeroportului clujean.

Lucrările conferinței, la care au participat lideri ai industriei de transport aerian european, au fost axate pe evidențierea modului în care companiile aeriene, aeroporturile și operatorii de handling pot depăși conflictele tipice privind recuperarea traficului aerian, pentru a stabili practici comune de cooperare durabilă, care să aducă mari beneficii nu numai pentru piața de transport aerian, ci și pentru regiunile şi comunitățile locale.

Conferința, la care s-a discutat și despre cele mai bune practici în domeniul cooperării și conectivității, a reunit reprezentanți de top ai unor asociații de companii aeriene, precum Airlines for Europe (A4E), reprezentată de directorul general Thomas Reynaert sau Societatea Elenă de Aviație, reprezentată de președintele Andreas Papatheodorou.

„Călătoriile aeriene facilitează mobilitatea socială și economică în Europa – conectând oamenii, regiunile și orașele din UE. În aceste vremuri dificile, avem nevoie de guverne și autorități de reglementare care să stabilească un cadru adecvat pentru continuarea susținerii unui mediu sănătos și competitiv pentru companiile aeriene, care la rândul său, va asigura conectivitatea regională atât de necesară în cel mai durabil mod.”, a declareat Thomas Reynaert, director general al Airlines for Europe, cea mai mare asociație de companii aeriene din Europa, cu sediul la Bruxelles, care lucrează cu factori de decizie pentru a se asigura că politica aviației continuă să conecteze continentul cu întreaga lume într-un mod sigur, competitiv și durabil. De remarcat că membrii asociației s-au angajat să obțină emisii nete de carbon zero pentru propriile operațiuni până în 2050.

Moderatorul sesiunilor conferinței, profesorul Andreas Papatheodorou, președintele Societății Elene de Aviație, a apreciat că „Transportul aerian și turismul sunt interconectate structural, deoarece accesibilitatea sporită și conectivitatea aeriană sunt de o importanță capitală pentru dezvoltarea turismului. Clujul a fost în mod tradițional la răscrucea diferitelor civilizații, iar acest lucru face din oraș un loc ideal pentru Conferința Regională de Transport Aerian din 2022. Sunt încântat să acționez în calitate de moderator al celor două paneluri care vor oferi perspective de mare valoare adăugată!”

De asemenea, la manifestare au fost prezenți și reprezentanții unor aeroporturi de referință din regiune, precum Kadri Samsunlu, CEO Aeroportul iGA Istanbul sau Ricardo Lambiris, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Atena. Nu în ultimul rând, pentru a reconstrui un nivel sporit de conectivitate regională în era post-COVID-19, la conferință au participat companii aeriene, cum ar fi Sky Express, reprezentată de George Lioumbis, manager general, dar și agenții de handling, precum Menzies Aviation, reprezentată prin Cristian Paris, vicepreședinte al regiunii Balcani. „Cooperarea tuturor actorilor din transportul aerian de la nivel regional este foarte importantă. Suntem încântați să acordăm personalităților marcante, organizațiilor și companiilor remarcabile din sectorul transportului aerian premii în semn de recunoaștere a contribuției lor în industria noastră. Cluj-Napoca este un oraș cu o istorie bogată, iar organizarea conferinței Regional Air Transport Conference aici plasează ceremonia de premiere la un alt nivel de importanță”, a declarat Kostas Iatrou, CEO Air Transport News.

Un moment aparte în cadrul conferinței a fost ceremonia de decernare a premiilor Regional Air Transport Conference pentru anul 2022, oferite lui Thomas Reynaert – Premiul „ 2022 Regional Air Transport Awards – Organisation Award – A4E”, Kadri Samsunlu – Premiul „ 2022 Regional Air Transport Awards – Corporate Award – iGA Istanbul Airport”, respectiv lui David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Cluj – Premiul „ 2022 Regional Air Transport Awards – Individual Award”.

„Ne bucură faptul că Aeroportul Internațional Cluj a fost ales din nou ca loc de întâlnire pentru elita din industria aviaţiei europene, demonstrând încă o dată faptul că aeroportul clujean este aeroportul regional cu cea mai dinamică şi spectaculoasă dezvoltare. Este o onoare, o mare responsabilitate dar şi o provocare pentru Aeroportul Internaţional Cluj să organizeze această conferință regională, iar privilegiul de a găzdui şi de a primi un premiu în cadrul 2022 Regional Air Transport Conference, vine ca urmare a statutului dobândit de către Aeroportul Internațional Cluj în ultimele două decenii, respectiv – model de bune practici și un aeroport de referinţă din Sud-Estul Europei.”, a declarat David Ciceo, care a reamintit că planurile de dezvoltare ale Aeroportului clujejan vizează atingerea cifrei de 7 milioane pasageri până în anul 2040.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut