Thomas Bach, preşedintele CIO: Ivan Patzaichin a lăsat o moştenire remarcabilă istoriei olimpice

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a transmis un mesaj de condoleanţe familiei lui Ivan Patzaichin în care a afirmat că fostul canoist a lăsat o moştenire remarcabilă istoriei olimpice.

„Am aflat cu mare tristeţe de decesul lui Ivan Patzaichin. Transmit condoleanţele mele sincere dumneavoastră şi Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Comunitatea olimpică deplânge pierderea acestui sportiv olimpic extraordinar. Cu trecerea în nefiinţă a lui Ivan Patzaichin, lumea sportului a pierdut un campion olimpic de marcă şi unul din cei mai mari canoişti care au lăsat o moştenire remarcabilă istoriei olimpice. Pe durata carierei sale impresionante rezultatele sale au insuflat multora dragostea pentru canoe, sportul pe care el l-a iubit atât de mult. Vă rog să transmiteţi familiei Patzaichin sentimentele mele cele mai calde şi, odată cu acestea, scrisoarea de condoleanţe pe care o ataşez separat pentru familia îndoliată”, se menţionează în scrisoarea lui Thomas Bach prezentată de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român pe Facebook.
Multiplul campion olimpic şi mondial la canoe Ivan Patzaichin a decedat, duminică, la vârsta de 71 de ani. El a fost înmormântat cu onoruri militare, marţi, la Cimitirul Bellu din Capitală.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut