TeraPlast – în elita producătorilor europeni de țevi și fittinguri din plastic

TeraPlast SA, compania-mamă a Grupului TeraPlast, controlat de omul de afaceri clujean Dorel Goia, este membră TEPPFA (The European Plastic Pipes and Fittings Association) începând cu luna februarie a acestui an.

„Prezența în TEPPFA ne onorează și totodată ne permite să fim conectați la trendurile majore din industria instalațiilor. Membrii TEPPFA contribuie la dezvoltarea întregii industrii europene de produse pentru instalații din mase plastice și crearea standardelor de produs. Noi ne dorim să fim implicați în acest proces și să fim conectați la ceea ce se întâmplă în Europa. Pentru că nu avem o asociație națională, vedem cum în România încă se adoptă soluții tehnice importate, care nu își justifică prețul. Vorbim aici despre țevile ceramice pentru canalizare sau țevile metalice pentru aducțiuni de apă. Din acest motiv, ne-ar plăcea să vedem și o primă asociație românească care să sprijine producătorii români și să se alăture celor 15 asociații naționale europene din TEPPFA.” a declarat Alexandru Stânean (foto), CEO TeraPlast.

TEPPFA este o organizație non-profit fondată în 1992, în Belgia, a cărei activitate urmărește reprezentarea intereselor producătorilor europeni de țevi și fitinguri din mase plastice, precum și a asociațiilor naționale, la nivelul factorilor decizionali europeni. De asemenea, asociația promovează implementarea de măsuri pentru creșterea gradului de reciclare și a utilizării de materie primă reciclată în producția de țevi și fitinguri. Din TEPPFA fac parte în prezent 12 companii producătoare de tubulatură din mase plastice și 15 asociații naționale din Europa, cu producție anuală de 3 milioane de tone, o cifră de afaceri de 12 miliarde de euro și peste 40.000 de angajați.

TeraPlast SA este compania-mamă a Grupului TeraPlast, format din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile și Somplast.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut