TeraPlast face țevi care rezistă 100 de ani

TeraPlast, firmă controlată de omul de afaceri clujean Dorel Goia, a anunțat obținerea certificării PAS 1075 pentru gama sa de țevi din polietilenă, cee ce garantează o calitate a țevilor în concordanță cu standardele internaționale și confirmă o durată de serviciu de minim 100 de ani a produselor de acest tip.

Certificarea PAS 1075 este confirmarea că produsele respectă specificația tehnică publicată de Deutsches Institut für Normung, și definește o nouă clasă de produse din polietilenă PE 100 RC, ce are rezistență crescută la propagarea fisurilor. Acest standard este suplimentar față de standardele uzuale de produs, care sunt obligatorii. Spre deosebire de standardele de bază ale produselor, PAS 1075 indică performanțe superioare și se referă și la cerințe și metode de instalare pentru țevi din polietilenă, prin tehnici alternative – fără pat de nisip cu posibilă reutilizare a pamântului excavat sau instalare fără șanț, prin relining sau bursting. Datorită suprafeței netede a materialului, țeava nu acumulează depuneri la interior pe parcursul duratei de viață.

„Obținerea standardului PAS 1075 pentru produsele noastre reprezintă oportunități noi în participarea la proiectele derulate de clienții noștri în care este cerută respectarea acestui standard. Totodată este o dovadă a faptului că ne respectăm angajamentul de a produce materiale de construcții la cele mai înalte stardarde europene, cu materii prime de calitate, și ne respectăm promisiunea de a contribui și mai mult la reducerea dependenței României de importuri”, a declarat Nicu Roșu (foto), director de operațiuni și investiții TeraPlast.

TeraPlast are în portofoliu trei grupe de produse pe care le fabrică în acord cu certificarea PAS 1075, respectiv: țeava din polietilenă PE 100-RC monostrat, țeava dublu-strat din PE 100 și PE 100-RC și țeava PE 100-RC cu strat protector din PP. Acestea sunt destinate rețelelor de transport și distribuție pentru: apă potabilă, gaze naturale, drenaj și canalizare sub presiune, apă de uz general, canalizări vacuumatice, apă pentru alte aplicații.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut