Terapia a adus în ţară încă o tranşă de Favipiravir şi aşteaptă aprobarea pentru a livra Ivermectină

Compania Terapia a anunțat intrarea în țară a unei noi tranşe de 1.165.000 de tablete de FluGuard (Favipiravir), folosit în tratamentul COVID-19.

Dozele vor fi distribuite unităților medicale desemnate tratării pacienţilor COVID-19, prin Alliance Healthcare.

Până în prezent, Terapia a livrat cantităţi importante de FluGuard pentru spitalele din România, iar peste 25.000 de pacienţi cu forme uşoare şi medii de Covid-19 au putut fi trataţi cu acest antiviral, care s-a dovedit eficient împotriva bolii provocate de noul coronavirus. Compania afirmă că îşi va menţine angajamentul de a asigura accesul la tratamentul cu FluGuard și de a răspunde nevoilor pacienţilor spitalizaţi şi diagnosticaţi cu COVID-19.

Favipiravir, made în Romania

Terapia a început probele tehnologice în vederea confirmării posibilităţii de a fabrica Favipiravir în ţară. Astfel, imediat ce acestă posibilitate va fi confirmată, Terapia va începe producţia de favipiravir în România, sub brandul FluGuard, pentru a asigura o aprovizionare stabilă și un acces rapid al pacienților la un tratament eficient împotriva COVID-19.

Terapia își continuă angajamentul de a lupta împotriva COVID-19. Această nouă tranșă de FluGuard, pe care compania noastră a adus-o în țară vine în completarea altor livrări record, care până în prezent au ajutat la tratarea a peste 25.000 de mii de pacienți COVID cu forme medii și ușoare. În plus, am explorat posibilitățile pentru extinderea capacității de furnizare a acestui medicament esențial anti-COVID și am demarat verificarea proceselor tehnologice în vederea fabricării acestui preparat în țară, pentru că ne dorim să putem satisface această nevoie la nivel național, mai ales că ne pregătim de intrarea în cel de-al treilea val pandemic.”, a declarat dr. Dragoș Damian (foto), CEO Terapia.

Se așteaptă acordul pentru Ivermectină

Terapia este pregătită să livreze lunar 200.000 de mii de tablete de Ivermectină (Ivermectol), de uz uman. Producătorul de medicamente aşteaptă acordul autorităţilor privind includerea Ivermectinei în protocolul naţional pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19.

Conform studiilor efectuate, tratamentul cu Ivermectină poate fi administrat pacienţilor infectaţi în oricare din stadiile bolii, preferabil imediat după debutul simptomelor, pentru prevenirea formelor grave, spitalizărilor şi deceselor. Ivermectina este un medicament antiparazitar, utilizat de peste 40 de ani, inclus pe lista OMS a “medicamentelor esențiale”. Această moleculă antiparazitară este sigură şi a fost utilizată de aproximativ 3,7 miliarde de oameni la nivel mondial.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut