Tentativă de farudă online, în numele BRD – Groupe Societe Generale

Specialiştii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează că, în ultimul timp, clienţii BRD – Groupe Societe Generale primesc mesaje în care sunt ameninţaţi cu întreruperea unui serviciu dacă nu validează datele contului pe care îl au.

„Atunci când activăm în mediul online este foarte posibil să primim frecvent astfel de mesaje în care suntem ameninţaţi cu întreruperea unui serviciu, dacă nu validăm datele contului. Un astfel de exemplu (…), atacatorii folosindu-se în acest caz de elemente de brand ale BRD Groupe Societe Generale”, afirmă reprezentanţii DNSC.

Ei recomandă verificarea sursei reale a mesajului primit, „iar atunci când nu suntem siguri, validăm transmiterea informaţiei cu expeditorul ei”. „Suntem atenţi la corectitudinea gramaticală, de sintaxă şi la eventuale greşeli de exprimare ce pot apărea în text, semn că textul ar putea fi tradus automat din altă limbă. Nu accesăm link-uri sau ataşamente din astfel de mesaje. Le putem analiza cu o soluţie de securitate. Raportăm orice tentativă maliţioasă către Departamentul de IT al firmei, dacă mesajul a venit pe o adresă sau un dispozitiv de la serviciu, sau putem suna la 1911 ori trimite mail la alerts[@]dnsc.ro, pentru ca echipa #DNSC să verifice informaţia şi să emită o alertă pentru alţi utilizatori despre această metodă de atac”, precizează DNSC.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut