Tehnocrat clujean eliberat din funcția de secretar de stat

Deciziile premierului Florin Cîţu privind eliberarea din funcţie a secretarilor de stat din partea USR PLUS au fost publicate, miercuri seară, în Monitorul Oficial.

Deciziile vizează eliberarea din funcţie a 26 de persoane având funcţia sau rangul de secretar de stat sau subsecretar de stat. Dintre cei eliberaţi din funcţie, 21 activau în cadrul ministerelor, unul la Departamentul Românilor de Pretutindeni, unul la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, iar trei erau consilieri de stat sau secretari de stat la Cancelaria vicepremierului Dan Barna.
Printre cei eliberați din funcții se numără și universitarul clujean Cristian Marius Litan, care a ocupat postul de secretar al Ministerului Cercetării și Inovării.

Cristian Marius Litan este cadru didactic al Universității Babeș Bolyai și a fost numit secretar de stat în luna aprilie 2021 la propunerea PLUS Cluj. Potrivit informațiilor obținute de Făclia, Litan nu este înscris în nicio formațiune politică.

Litan are 43 de ani și este conferențiar universitar doctor la FSEGA, Departamentul de statistică, previziuni, matematică.

Potrivit CV-ului, Litan și-a obținut licența la Cluj, diploma de master la Budapesta și doctoratul la Madrid, în 2007. A devenit prorector în 2016, când rectorul UBB era Ioan Aurel Pop, și a fost păstrat în funcție după alegerea lui Daniel David, fiind însărcinat cu administrația, patrimoniul și relația cu Senatul.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut