Teatrul Național Cluj-Napoca migrează în online. Piesa ”În oglindă”, transmisă pe internet

Teatrul Național Cluj-Napoca lansează un proiect teatral-video inedit, creat special și exclusiv pentru mediul online: În oglindă, de Radu F. Alexandru, regia Andeea Iacob.

Piesa În oglindă face parte din volumul Ultima dorinţă. Comédii, apărut la editura Polirom în 2018, care conține încă patru texte: Viața de familie văzută din interior, La vita è bella, Luminița de la capătul tunelului și Viața la Mica publicitate. Radu F. Alexandru este matematician, filosof și dramaturg. „În piesele mele – spunea el într-un interviu – aduc întrebări, experienţe de viaţă care mie mi se pare că pot marca vieţile celor care le-au trăit“.

Despre acest spectacol, regizoarea Andreea Iacob declară: „În oglindă este o meditație asupra întâlnirilor. În spectacolul nostru, căutăm o anumită întâlnire și urmărim drumul personajului, Matei, spre această întâlnire, cu toate ocolișurile pe care el le încearcă pe acest traseu. De asemenea, este o investigație a temporalității, a prezentului (și a prezenței). Avem un personaj pe care l-am invitat să se privească, în trecutul și prezentul său, trecut și prezent care se întrepătrund mereu, mâzgălindu-se și clarificându-se reciproc“. Și întâlnirea cu Dan Chiorean a fost pentru regizoare, o căutare: „Lucrul la acest spectacol a fost o miză în sine și ne-a bucurat pe amândoi faptul că a devenit un proces. Dan și personajul lui, Matei, și eu, împreună cu ei, a trebuit să ne întâlnim și să investigăm parcursul acestui personaj și propriile noastre procese și căutări.“

Filmările pentru acest spectacol-video au fost realizate în Studio-ul Euphorion al teatrului și în diferite spații exterioare. Spectacolul poate fi urmărit ”de acasă”. Spectatorii trebuie să achiziționeze un bilet, disponibil pe platforma Eventim, de pe website-ul teatrului (www.teatrulnationalcluj.ro) sau de pe pagina de Facebook. La cumpărarea unui bilet, se primește un link (odată cu indicațiile de utilizare), care dă posibilitatea vizionării spectacolulului, o singură dată, de pe un singur dispozitiv. Primul calup de zile în care spectacolul va putea fi vizionat, pe baza unui bilet achiziționat online, este 16, 17, 18 octombrie 2020. Spectacolul va fi disponibil și în zilele de 23, 24, 25 octombrie 2020. După achiziționarea biletului, se pate accesa link-ul pentru vizionarea spectacolului la orice oră din aceste zile.

În oglindă, de Radu F. Alexandru. Regia: Andreea Iacob. Distribuţia: Matei – Dan Chiorean. Cu participarea actrițelor: Alexandra Tarce, Andreea Șovan, Adriana Băilescu, Elena Ivanca, Miriam Cuibus, Irina Wintze, Angelica Nicoară, Romina Merei, Diana Buluga. Scenografia: Cristian Rusu. Filmare și montaj video: Dragoș Popa. Maestru de lumini: Jenel Moldovan.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut