Taximetriștii din Câmpia Turzii, verificați de polițiști

Polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii și Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Cluj și în colaborare cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, au desfășurat vineri, 28 ianuarie, activități specifice, în sistem integrat, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și verificării transportului de persoane în regim de taxi.

În decursul a trei ore de acțiune (8:00 – 11:00) au fost legitimate 67 de persoane și verificate 55 de autovehicule, în special cele destinate transportului de persoane. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, dintre care 14 în conformitate cu Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. Alte 7 sancțiuni au fost aplicate pentru abateri de la normele rutiere, iar două sancțiuni pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială. Două sancțiuni au fost aplicate de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă, în baza Legii 53/2003.

În urma activităților întreprinse a fost reținut un atestat profesional și trei autorizații de transport în regim de taxi.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut