Tarife reduse la Express Mail Service

Persoanele care apelează la Poșta Română și Poșta Moldova pentru comenzi prin EMS (Express Mail Service) vor plăti tarife mai mici decât până acum, începând cu data de 1 martie.

Primul mare avantaj, atât pentru spațiile e-Commerce, cât și pentru comercianți este legat de costurile mai mici. Astfel, cel mai ieftin colet (500 de grame) trimis de un client din România în Republica Moldova, prin EMS, va costa 73 de lei, comparativ cu tariful de până acum calculat la aceeași categorie de mărfuri, de 132 lei, ceea ce reprezintă o scădere a tarifului cu 45%.

Un alt beneficiu este cel al reducerii timpilor de livrare între cele două țări. Astfel, în loc de 7 zile, durata maximă de livrare de până acum prin EMS, trimiterile din România (mărfuri sau documente) vor ajunge la destinatar, în Republica Moldova, în 3 sau 4 zile.

Tarifele pentru coletele poștale trimise între România și Republica Moldova au scăzut cu 25%, în luna octombrie 2022, scopul final fiind echivalarea tuturor tarifelor poștale între cele două țări. Anul trecut, Poșta Română a deschis la Chișinău prima sa subsidiară externă, în cadrul proiectului “România – hub logistic“.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut